Descinderi la un centru de vaccinare într-un dosar legat de eliberarea de certificate false! 168 de mandate de aducere au fost puse în executare

  de - | 28 October 2021, 12:08 PM | Naţional

  0

  (foto: arhivă)

  Poliţiştii şi procurori au descins joi dimineaţă la un centru de vaccinare din Sectorul 2, ca urmare a suspiciunilor legate de eliberarea unor certificate false de vaccinare anti-COVID, anunţul fiind făcut de către primarul de sector Radu Mihaiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Sunt vizaţi funcţionari publici care ar fi modificat datele unor persoane vaccinate anti-COVID.

  Totodată, sunt puse in executare şi 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi, precum şi alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiaţi. „Astăzi, 28.10.2021, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 5 de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza Municipiului Bucureşti , într-un dosar in care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals informatic. Totodată , sunt puse in executare şi 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi, precum şi alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiaţi”, a anunţat Poliţia Capitalei.

  În luna august 2021, poliţişti din cadrul Politiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au demarat cercetări cu privire la activitatea mai multor funcţionari publici, detaşaţi la un centru de vaccinare, din sectorul 2, care ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidenţa persoanelor vaccinate, rezultând astfel date ce nu ar corespunde adevărului , respectiv ar fi fost înlocuite datele persoanelor vaccinate impotriva Covid 19, cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea” a transmis Poliţia.

  Citeste mai multe pe: adevărul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.