luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Certificate false de vaccinare, cu 200 de euro bucata pe Telegram și Instagram. Poliția germană investighează peste 2.500 de cazuri, identificate de ziarul Welt am Sonntag

  de - | 28 noiembrie 2021, 11:05 AM | Coronavirus | Internaţional | Recomandările editorilor

  0

  Peste 2.500 de certificate false de vaccinare, descoperite în 11 din cele 16 landuri ale Germaniei. Se vând cu 200 de euro bucata pe serviciul de mesagerie Telegram, sau chiar prin reclame pe Instagram, scrie Biziday.ro. Cazul a ieșit la iveală în urma unei anchete a publicației Welt am Sonntag.

  Din cele peste 2.500 de cazuri de certificate falsificate identificate în 11 din cele 16 landuri ale țării, majoritatea au fost create recent. Poliția bavareză a înregistrat mai mult de jumătate din numărul total de falsuri certificate la nivel național, cele mai multe în luna noiembrie a acestui an.

  Totuși, landurile cu cea mai mare populație – Renania de Nord-Westfalia și Hesse (unde se află orașul Frankfurt), nu au depistat până acum niciun caz de falsificare a certificatelor de vaccinare.

  Welt am Sonntag mai arată că, deși inițial comerțul cu certificate false a fost raportat pe canale închise de Telegram, acum pot fi găsite anunțuri publicitare pe Instagram, la vedere. După sesizarea ziarului german, Meta (care deține Instagram) a scos reclamele respective. Până atunci, reporterii ziarului au intrat în legătură cu cei care postaseră anunțurilor, au comandat și au și primit certificate false de vaccinare, la un preș de 200 de euro, plătit prin transfer bancar.

  O investigație separată a revistei Business Week a arătat că angajatul unei farmacii din München a câștigat 100.000 de euro vânzând peste 500 de certificate de vaccinare frauduloase pe Darknet.

  Sursa: Biziday.ro / Welt am Sonntag

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.