luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Delgaz Grid investește peste 11 milioane de lei pentru modernizarea rețelei de gaz din municipiul Arad, pe o lungime de 20 km

  de - | 17 aprilie 2024, 1:56 PM | Știri Arad

  1

  Comunicat Delgaz Grid: Investițiile vor duce la îmbunătățirea alimentării cu gaze a consumatorilor, precum și a performanței rețelei. Anul trecut, în municipiul Arad au fost modernizați 21 kilometri de conducte și branșamente de gaz, iar rețeaua a fost extinsă cu 17 kilometri.

  Un număr de patru proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror valoare totală depășește 11 milioane de lei (peste 2,2 milioane de euro), sunt planificate pentru acest an în municipiul Arad. În urma investițiilor care constau în înlocuirea rețelei de gaz pe o lungime de 20 de kilometri, alimentarea cu gaze naturale a arădenilor se va îmbunătăți, fiind asigurată totodată continuitatea alimentării și siguranța în exploatare a rețelei de distribuție.

  „La nivelul întregii companii, pentru distribuția de gaze naturale ne-am planificat în acest an investiţii în valoare de 365 de milioane lei, obiectivul principal fiind modernizarea și extinderea rețelei. Totodată, împreună cu primăriile, vom înființa distribuții în opt localități din țară. Mulțumim autorităților locale pentru că ne sprijină în mod constant în derularea lucrărilor de investiții care duc la creșterea calității serviciilor noastre și a numărului de clienți racordați la rețea”, declară Cristian Ifrim, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

  Proiectele de investiții se vor derula pe mai multe străzi din municipiul Arad, între care: Marnei, București, Progresului, Ulmului, Aron Pumnul, Laurian, Petru Maior, Macedoniei și Măgurei.

  Anul trecut, în municipiul Arad s-au derulat proiecte de investiții prin intermediul cărora s-au modernizat circa 21 km de conducte și branșamente gaze naturale, iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 17 km, pentru racordarea de noi consumatori.

  În anul 2023, Delgaz Grid a investit în distribuția de gaze naturale circa 419 milioane de lei, în special pentru modernizarea a peste 250 km de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 468 km.

  Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale, au fost înființate 14 noi distribuții de gaze naturale, pe o lungime de 110 km, în localități din județele Iași, Bacău, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Cluj și Harghita.Tot anul trecut au fost modernizate șapte stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Sibiu, Suceava, Bacău, Satu Mare și Bihor.

  Despre Delgaz Grid

  Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.800 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,3 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3,4 miliarde de euro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Minunat ar fi fost dacă ar fi adus la starea inițială străzile pe care le-au spart. Anul trecut au spart toată strada Ciorogariu ca să facă aceste îmbunătățiri la rețeaua de gaz. Dar la final au astupat doar cu pământ. Ca rezultat, toată strada este plină de șanțuri adânci pe care nu ai pe unde să le ocolești, și la o viteză de 10 km la oră dai cu mașina. Veșnic vedem mașini trase pe dreapta și șoferi reparând o pană, probabil cei care vin pentru prima dată pe stradă și nu știu că viteza maximă pentru a nu-ți spartge mașina este de 10 KM/h. Cei care locuiesc pe această stradă sunt obligați să își strice mașinile zi de zi fără ca cineva să facă ceva de un an de zile. Ați scis și voi un articol recent pe această temă.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.