duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivDegradantul mers al șpăgilor la bacalaureat pe „filiera Spânu”…

  de Special Arad | 1 iulie 2014, 7:30 AM | Investigaţii

  5

  Degradantul mers al șpăgilor pe „filiera Spânu”: „Îi 500 de euro matematica. Şase. Îi mult. Io vă spun adevăru’ cât îi … la română se merge cu 450 şi biologie 450. Aşa merg inspectorii, eu pe mâna lor mă duc.”

  Materialul de urmărire penală elaborat de procuror cu prilejul acestei adevărate „operațiuni Harap Alb” privitoare la examenul de Bacalaureat în Aradul lui 2014  este o poveste mafiotă… O snoavă penală care va rămâne ca o pată degradantă și rușinoasă pe obrazul învățământului arădean în special și românesc în general – un sistem și așa parcă părăsit de Dumnezeu și ajuns pe mâna unor nelegiuiți… imorali și ilegali în tot ce fac pentru viitorul copiilor noștri în materie de EDUCAȚIE.   

  Profesoară și doctor în Limba română, Biț Lavinia: „trebuie nişte semne şi acolo. Că mie-mi spune profesorul duminică seara. Şi atunci io tre’ să-l chem pe copil să-i dau semnu’ … trebuie semn, să se afle lucrarea, să dea preşedintele”

  Lavinia Biț are gradul I și doctorat și predă Limba și literatura română la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu ”. La data de 25 iunie 2014 un investigator sub acoperire a contactat-o telefonic pe inculpata Biţ Lavinia Janina, prezentându-se ca fiind tatăl unui elev şi solicitând o întâlnire cu aceasta pentru a discuta cu privire la modalitatea în care l-ar putea ajuta pe elev să promoveze examenul de bacalaureat. Inculpata  Biţ Lavinia Janina l-a invitat pe investigatorul sub acoperire la locuinţa sa, acesta prezentându-se în aceeaşi zi, ocazie cu care i-a relatat că fiul său nu s-ar fi pregătit suficient pentru promovarea examenului de bacalaureat şi că ar avea nevoie de ajutor: „adevăru-i că nu m-am ocupat aşa de băiatu′ meu…… no ştiţi cum îs băieţii. Băieţii-s mai… şi nu prea s-o pregătit”. Investigatorul sub acoperire i-a relatat inculpatei Biţ Lavinia că ar dori ca fiul său să fie ajutat la „tăte cele trei scrise care vin săptămâna cealaltă”, aceasta pretinzând că are influenţa necesară asupra persoanelor implicate în monitorizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat. Cu acea ocazie inculpata Biţ Lavinia Janina i-a spus investigatorului sub acoperire că proba la disciplina  limba română este mai greu de fraudat decât matematica:  „Nu pot să vă promit româna, că acolo-i buba. Că la matematică mai scrie profesorul…” arătând şi modalitatea prin care urmează a se proceda la crearea unui semn distinctiv pentru ca lucrarea să poată fi identificată de către preşedintele comisiei de examinare: „… că trebuie nişte semne şi acolo. Că mie-mi spune profesorul duminică seara. Şi atunci io tre’ să-l chem pe copil să-i dau semnu’ … trebuie semn, să se afle lucrarea, să dea preşedintele”.
  Semnele”
  la care profesoara face referire reprezintă niște marcaje discrete făcute de elev cu pixul în colțul din dreapta-sus al paginii 3… să zicem… pe care examinatorul-corector, odată observate, le va șterge cu același tip de pix, special folosit ca atare, cu care au fost scrise. Vorbim despre acele pixuri-radieră, găsite asupra inculpaților, cumpărate de profesori pentru a fi date elevilor… ai căror părinți au plătit.
  Inculpata Biţ Lavinia Janina i-a precizat investigatorului sub acoperire cuantumul sumelor de bani pe care persoanele asupra cărora susţine că are influenţă le pretind pentru a facilita promovarea probelor scrise: „Da, io vă spun: la matematică, pentru că-i miza aşa mare, pentru nota şase îi 500 de euro matematica. Şase. Îi mult. Io vă spun adevăru’ cât îi … la română se merge cu 450 şi biologie 450. Aşa merg inspectorii, eu pe mâna lor mă duc. Deci io vă spun, îi mult! … la matematică pentru şase îi 500. Nota 6. Pentru nota 5 îi 400… la matematică.”

  Investigatorul acoperit s-a plâns că sumele pretinse sunt exagerate, dar profesoara l-a asigurat că, în eventualitatea în care nu se promovează examenul, banii vor fi restituiţi, deoarece persoanele prin care intervine sunt de încredere şi că în fiecare an, când s-a fraudat examenul de bacalaureat, s-a procedat la fel: „dacă prin absurd nu se rezolvă, că ştiţi, aici nu se poate promite, i se dă banii înapoi şi o rezolvăm în toamnă. Deci io nu mă duc pă mâna unuia care să nu-mi dea banii. În fiecare an mi i-o dat. Eu nu vreau să se ajungă acolo, că io-i dau banii” – urlă profesionalismul documentat în cadrul didactic… care își încheie concluziv penibila explicație: „Deci îi clar că dacă nu dai în ziua de azi nu-ţi face nimeni nimic.”

  „Nu imediat îi dai banii. Prima dată o întrebi ce, cum … şi fata să se uite la tine, să vadă câţi bani dai, să bage la cap altă dată… că-i jumătate maşina acolo.”

  În ziua de 26 06 2014 inculpata Biţ Lavinia Janina i-a trimis „clientului” un s.m.s. prin care i-a relatat că nu se va mai ocupa de fraudarea examenului pretextând că a intervenit un deces în familie: „din păcate mi-a murit bunica şi nu mai pot să vă ajut.” Ulterior aceasta i-a relatat într-o discuţie telefonica investigatorului sub acoperire motivul real pentru care nu îl va mai ajuta: „au fost şi discuţii, copilu’ dumneavoastră a vorbit prin clasă nu ştiu ce, că io mă ocup … eu nu am chef de închisoare, eu n-am chef de nimic, eu nu ştiu nimic. Îmi pare rău! El o vorbit fără el, problema lui.” Cu toate acestea, din conţinutul convorbirilor telefonice interceptate în cauză, reiese că inculpata Biţ Lavinia Janina nu a avut niciun deces în familie,  continuând  să pretindă persoanelor pe care le medita, şi în care avea încredere, sume de bani pentru fraudarea examenelor. Relevante în acest sens sunt discuţiile din data de 28 06 2014, purtate între suspecţi și părinţii unei eleve: „vezi ce vorbeşti cu aceea! Nu imediat… imediat îi dai banii. Prima dată o întrebi ce, cum … şi fata să se uite la tine, să vadă câţi bani dai, să bage la cap altă dată… că-i jumătate maşina acolo.”, precum şi cu alte persoane care urmează a fi identificate.

  Inspectorul Mihai Spânu – colectorul

  Din conţinutul convorbirilor telefonice purtate de inculpata Biţ Lavinia reiese că  aceasta s-a întâlnit în cursul zilei de 28 iunie 2014, în jurul orelor 19:45 cu numita Crâsnic Simona Ileana, inspector şcolar în cadrul I.Ş.J. Arad, respectiv profesor de fizică titular la Colegiul Național „Vasile Goldiș” și ocupanta funcției de inspector pentru managementul resurselor umane de un an de zile. Anterior  deplasării către locuinţa acesteia, Biț Lavinia i-a relatat părintelui unui alt elev că tocmai duce o primă tranşă şi  că va trebui să o caute a doua zi. De asemenea, a rezultat şi faptul că în cursul zilei de 28 06 2014, inculpata a luat legătura cu numitul Spânu Mihai, inspector şcolar în cadrul I.Ş.J. Arad (și profesor de matematică titular la Școala Gimnazială „Regina Maria” – fosta Generală nr.12) stabilind cu acesta o întâlnire în cursul zilei următoare, în jurul orei 17. În cursul zilei de 29 06 2014, în jurul orei 17,30, inculpata Biţ Lavinia-Janina a fost contactată telefonic de către inculpatul Spânu Mihai, care i-a solicitat să se întâlnească, conform discuţiei din ziua anterioară, indicându-i să se deplaseze la un apartament situat în municipiul Arad, str. Milova, bl 230. În urma acestei discuţii telefonice, după ce inculpata Biţ Lavinia-Janina a plecat de la locuinţa sa, având în vedere datele existente în cauză, precum  şi  mandatul de aducere a acesteia la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, s-a procedat la depistarea blocarea în trafic şi a autoturismului personal al inculpatei pe str. Constantin Brâncoveanu din municipiul Arad.

  „Inculpatei i-a fost prezentat un exemplar al mandatului de aducere şi a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad unde i s-a adus la cunoştinţă că va fi ascultată ca inculpat, obiectul cauzei fiind trafic de influență, prev. de art. 291 al.1 Cod penal cu aplic. art. 6 din Legea 78/2000. Cu această ocazie, inculpata Biţ Lavinia-Janina a prezentat un înscris conţinând mai multe menţiuni scrise de mână, precum şi suma de 1 500 euro, pe care le-a pus la dispoziţia  organelor judiciare recunoscând că acestea reprezentau numele elevilor ce urmau a fi ajutaţi să promoveze fraudulos examenul de bacalaureat. Întrucât inculpata Biţ Lavinia Janina a fost de acord să colaboreze cu organele de urmărire penală în vederea descoperirii întregii activităţi infracţionale, prin ordonanţa din 29 06 2014 s-a autorizat folosirea acesteia în calitate de colaborator cu identitate reală” – este relatarea juridică a anchetatorilor, dată spre analiză magistraților-judecători in vederea deciziei

  „Na, ți-am adus banii… uite aici”

  În jurul orei 18.00 inculpata Biţ Lavinia s-a prezentat  la apartamentul din  Micălaca, unde s-a întâlnit cu inculpatul Spânu Mihai spunându-i că i-a adus banii. „ Na, ti-am adus banii … uite aici”  În acel moment inculpatul Spânu Mihai a întrebat dacă a adus şi listele cu numele elevilor care trebuiau favorizaţi, precum şi instrumentele de scris cu ajutorul cărora urma să li se falsifice lucrările: „Câţi ai? Pixuri ai luate?” (acele pixuri despre care explicam mai sus), după care i-a relatat inculpatei Biţ Lavinia Janina că o să abordeze chiar în acea seară persoanele implicate în comisiile de examinare pentru a facilita astfel fraudarea examenelor: „să mă duc să vorbesc în seara asta. No, că io în seara asta vreau să rezolv. Ştii? Unde ţi-e lista?” Biţ Lavinia l-a mai întrebat o dată pe Spânul Mihai dacă este sigur că poate să rezolve fraudarea examenelor: „Da’ tu eşti sigur că poţi, mă? Cine-i acolo la Arte? Cine-i în comisie?” Acesta a afirmat că o să găsească persoanele de legătură: „ No, la Arte … aia zic … că tră’ să văd aicea, îmi găsesc … ori cu Stoenescu, cu Anca …nu ştii? Directoarea de la Agricol. … păi da, io mă duc în seara asta să rezolv. Îi dau tăt, semnu’, tăt şi nu mă … flendur pe acolo … stai să vedem: la Textil îi Lupei, Lupei îi preşedintă … aicea la Textil discut, am cu cine. Îs mai mulţi aicea. … Da. Şi aicea la Peda, iară am cu cine.”

  „No, fii atentă aicea! Asta-i foaia de examen. Da? Că tră să schimb semnu’ faţă de anu’ trecut, că deja-l ştiu prea mulţi acela. Pagina a treia sus … ”

  În continuare inculpatul Spânu Mihai a explicat cum să se aplice semnul distinctiv, astfel încât lucrările să fie recunoscute de corectori: „No, fii atentă aicea! Asta-i foaia de examen. Da? Că tră să schimb semnu’ faţă de anu’ trecut, că deja-l ştiu prea mulţi acela. Pagina a treia sus … ”, arătând că dacă se va reuşi fraudarea examenului sumele de banii vor fi împărţite în mod egal: „No, dacă ne iese pasenţa .. fifty – fifty atunci!”

  Organele de urmărire penală au pătruns în acel moment în forţă în interiorul apartamentului în care se aflau cei doi, procedându-se la imobilizarea acestora şi ridicarea sumelor de bani destinate fraudării examenului de bacalaureat. De asemenea, inculpatul Spânu Mihai a predat şi alte sume de bani însoţite de numele candidaţilor care trebuiau avantajaţi la examenul de bacalaureat, fiind ridicată de la acesta suma totală de 9150 euro şi  3300  lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cel mai mare bagabont din invatamantul aradean pe care l-am cunoscut ever…
   Va urma cu rusinea asta… nu-i de ajuns „decat” arest la domiciliu… sa stea acolo si sa tot scrie cu pixul ala si sa stearga cu radiera aia legi… destine… sa isi stearga din memorie cacaturile.
   Sau, da, domnule judecator: să stea in casa vreo doi-trei ani, asa… dar cu acces exclusiv la informatiile despre el insusi, cu televizorul setat sa dea numai stiri cu el, cu netul sa se deschida doar la pagini care scriu despre el, cu o biblioteca intreaga de acte si ziare cu si despre el…
   Auzi tu banc cu Harap Alb și Spânu…

   +12 voturi
   +1
   -1
  2. iaca ce scriam in septembrie, 2013… o aventura care contine personajul respectiv („profesorul de rugby” e botezat in reportaj)

   Gonzo juridico-erotic prin Inspectoratul şcolar…
   08 Sep, 2013|9 comentarii|Lucian Valeriu|
   Trimite pe
   FacebookDiggGoogle BookmarksTwitterStumbleUpondel.icio.usReddit
   Local|Prima stire|Stiri|Reportaj
   http://www.arq.ro/gonzo-juridico-erotic-prin-inspectoratul-scolar

   – Reportaj în cheie subversiv-subiectivă despre apucături isteric-colective

   Pentru cadrele didactice spun o banalitate: Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad e o Romă antică aşteptându-şi cezariana. O cetate funcţionând după criterii de castă, de clan, de jocuri de culise, de trădări, de ordinării… deci, de politică. O vilă de lux condusă de diverşi dictatori… cum ţi-e norocul. (Nota bene: un ISJ se conduce dictatorial pentru ca „așa-i meciul” – și daca n-ai vocație de așa ceva, stai pe scaunul tău de la catedră și vezi-ți de elevi… de menirea ta… cum ar veni.)
   Când ţi-a picat Sârbu, de exemplu, te puteai considera fericit dacă erai tăcut, la locul tău, veneai cu cravată, respectiv fustă roşie, la sediu şi o ţuică bună-n diplomat. Sub Paşcalău n-o fost stress, numai că trebuia să lucrezi mai mult la imaginea şcolii şi să efectuezi activităţi de muncă patriotică peste normă. Mirela Aldescu – probabil prima şi singura feministă din istorie, care a umplut inspectoratul de… inspectoare – nahh… fiinţă mai sensibilă: dacă ştiai cum s-o iei, totul era sub control. În afară de siguranţa slujbei tale ca atare… dar asta nu depindea – nu a depins niciodată – de Arad, ci de minister. De Bucureşti. De alte alte glasuri, alte încăperi… de altă mafie.

   Claudius „Maximus” Mladin ăsta e o figură

   pe cât de mediocră, pe atât de (a)tipică. Atipică în sensul că te așteptai la ceva mai… cum să zic?… legat. Tipică – dacă urmărești ce șefi preferă ăștia în fruntea instituțiilor deconcentrate. Meritul lui principal e că o fost coleg de (silvi)cultură cu Luigi Măduța – mai cunoscut drept domnul deputat Flavius Măduța. Acuma, vor fi existând mulți informați care vor obiecta la capitolul „ce-are dom` Luigi cu partea de [Şcolar] din titulatură” – dar ei poate că nu știu că la împărțeala politică a posturilor, la București, de Măduța o făcut mișto un zeu (Dionysos, probabil) și i-o dat cadou postul de inspector-șef la ISJ Arad. Îmi și imaginez cum s-o petrecut faza: Abramburica l-o fi înzestrat cu cadoul la ședința aia… la care presa n-are voie, iar ăsta, stupefiat de o asemenea onoare de neînțeles (el sperând un RAR, o Poliție, o Vamă, ceva… probabil greșind ședința), s-o scobit în agenda telefonului să găsească un cineva, fie și fost coleg de școală, pe care să-l sune să-i dea vestea că are o surpriză pentru el! Yee! „Bă, Claudius, vezi că de mâine ești șef peste tăți ăia… cum le zice?… așa… profesori…”
   Îs curios… tu (oricare ai fi tu) ce așteptări aveai de la un asemenea feng-shui uman?… S-o reînvie pe Elena Ghiba Birta? Să pună Măduța vreun Ţichindeal șef peste dascăli?
   O pus şi el ce-o avut în agendă…

   Întâmplarea care urmează s-a derulat joi, la prânz, şi e caracteristică

   De când or lăsat-o pe Vanda pe Decebal şi s-or mutat pe Mucius Scaevola – respectiv i-au trişat pe daci cu romanii –, pretorienii de la ISJ s-or upgradat… cel puţin la capitolul pază şi protecţie. Cu studii (mă rog…) superioare de tumbe, un fel de boxer administrativ-metafizic, Imperatorul o făcut şi el ce-o putut în via romana aia… in castrul ăla freacky pentru iniţiaţi într-ale puterii: i-o întărit meterezele interioare.
   Pe scurt… să n-o dăm în lambada… nu intri tu acolo, bă, luzăre, cum vor muşchii tăi… să pozezi ce şi cum vrei tu, când noi avem altă treabă decât a ta.

   Simte momentul…

   Personaje:
   – Profesorul de rugby (P.r.);
   – Jurista instituţiei (J.i.);
   – Io;
   Act unic – scenă unică.
   Tabloul 1.
   loc de desfăşurare: intersecţia de la etajul I dintre holul ISJ şi scările care coboară înspre Casa Corpului Didactic şi urcă înspre Compartimentul Juridic şi Relaţii cu publicul.
   Apare el… profesorul de rugby style… o combinaţie masivă între Alexandru Arşinel şi Steven Seagal: un cap imens, fardat în culorile nervozităţii, pus pe un corp pe care n-ai cum să-l pui la pământ nici dintr-un par în cap… genul care te duce la Cancelarie că te-o prins fumând în budă. Vine agresiv, pregătit să-ţi rupă capul, aparatul foto şi ce mai ai tu să-l deranjeze la el în sufragerie… fratele meu…
   Dacă eşti mai slab de îngeraş, te pierzi şi-i ceri scuze că exişti.
   Nu-i cazul.

   Profesorul de rugby: De ce faceţi poze aici?
   Io: Sunt de la presă…
   P.r.: Nu aveţi voie să faceţi poze aici!
   Io: De ce?
   P.r.: Pentru că aici e o instituţie publică. Cine v-a dat voie să faceţi poze?
   Io: Cine trebuie să-mi dea voie?…
   P.r. : Instituția! De la cine ați cerut voie să faceți poze?!
   Io: Instituţia şi mai cum?… Repet – cui trebuie să-i cer voie?
   P.r. : Haideţi cu mine la Juridic!
   Io: Haidem cu dumneavoastră la Juridic.

   Tabloul 2
   O urcat hotărât scările – io după el… că doar respectăm autorităţile statului care ne conduc – şi am ajuns la 2, într-un birou-mansardă. O frumuseţe matură trecută bine de primele inocenţe mă privea, precum o pumă prada, din spatele unor ochelari, desigur, din aur, lăsând să i se citescă în ochii-i plini de dorinţe încă nebifate plăcerea unui nou festin juridic… aproape erotic de pervers.
   J.i.: Ce căutaţi aici?…
   Io.: Iaca, cu domnul de rugby…
   P.r. : Face poze peste tot aici!… Pozează prin inspectorat!
   J.i. : De ce faceţi poze aici? Cine v-a dat voie?…
   Io: (Prietenos) Of, o luăm de la capăt: sunt de la presă… cine trebuie să-mi dea voie?
   J.i. : (Indignată de incultura mea juridică) Conducătorul acestei instituţii! Trebuie să faceţi o cererere la Legea 544, să așteptați până ce trece prin noi, să vedem ce vreți și după aceea…
   Io (scoțând legitimația și etalând-o neostentativ): Așa… Păi dați-mi un formular de acreditare și o facem acum.
   J.i. : Eii… nu acum… Trimiteți-o pe mail sau ceva…
   Io: Sau ceva ce?…Dar haideți să vă întreb o fază: dacă în Primărie, la Tribunal sau în Poliție am voie să fac poze fără aprobare, în Inspectoratul școlar de ce îmi trebuie?
   Profesorul de rugby s-a uitat la mine ca la o panaramă de huligan care i-a prezentat o adeverință de la doctor că are voie să fumeze în incinta școlii. I-am ignorat energia negativă și i-am zâmbit maturei frumuseți.
   Io: De altfel, m-am întâlnit cu doamna secretară… cu Petronela – trebuie c-o știți – pe hol… ne știm de o viață… trebuie să primesc ceva comunicat de la minister legat de o întrebare pe care am formulat-o în scris… pe mail…
   J.i. : Păi pentru asta ați venit?…
   Io: Nu neapărat: am venit la solicitarea unor cadre care anunțau un miting în curtea și pe holurile instituției ca urmare a destituirii, considerate de ele abuzive și exclusiv politice, a unor conducători de instituții de învățământ. S-au împotmolit în ușa biroului de salarizare, însă, așa că…
   J.i. : Ce cadre?… Nu știu nimic…
   Io: Puteți citi prin presă dacă nu știți… Sunt și multe poze… Și, apropo… eu n-am pozat în birouri… n-am deschis uși prin surprindere să bag blitzul în ochii funcționarilor sau inspectorilor de pe-aici – am pozat doar în hol, în curte și exteriorul clădirii… mai mult chestii artistice: cum cade lumina prin ferestre, cum se vede curtea interioară de pe scări…
   J.i. (în plinul unei revelații): Aaa!… Păi atunci e ok… Nu vă trebuie aprobare! (Către profesorul de rugby, cu reproș, certându-l ca pe un subaltern care nu și-a făcut toată tema, spunându-i, pe tonul ăla de „stai jos, patru!”): A pozat numai pe hol și clădirea din exterior!…
   P.r. : Păii…
   …și a dispărut ca și cum n-ar fi fost.

   Am dispărut și eu, destul de rapid, din ostila mansardă și am luat-o în jos, pe scări. Am vrut să-l pozez pe cerber… dar se disipase prin cine știe ce cameră obscură, în care nimeni n-are voie decât cu acreditări speciale. Restul lumii părea liniștită și lipsită de curiozitate în a afla cum face poze aparatul, eu sau destinul încremenit într-un moment ciudat.
   La umbra nucului bătrân din curtea Inspectoratului Școlar Județean de pe Mucius Scaevola am șezut preț de o țigară, citind un ziar pe care-l furasem de pe caloriferul din holul Casei Corpului Didactic de la parter și meditând la nimic.

   +14 voturi
   +1
   -1
  3. Așa ți-ai dat bacu literarfotografic pe tărâmul nisipurilor mișcătoare pe care stă cocoțat castelul ISJ cu ai săi spâni și ilenecucosițemature care dirijează activitatea de basm școlar pe bază de plicuri, an de an. Era cazul ca zmeilor și ilenelor să li se sfărâme turnurile și magica putere. Nu arest la domiciliu pt unul care a luat mită de când a pus piciorul în instituție! Citind stenograma îți vine să-i pui la stâlpul infamiei și să-i bați cu toate cărțile. O astfel de rușine se consumă după gratii! Ani grei!

   +11 voturi
   +1
   -1
  4. Te crucesti cand vezi ce recolte extrem de slabute strange DNA Arad……dupa scrisoarea d-nei Kovesi in care ii sapunea ca nu isi prea fac datoria,dna-istii aradeni s-au apucat de rahaturi gen spaga la bacalaureat,cati bani se strang pre la gradinitze,vreo 4-5 evazionisti de mana a 14-a,si alte asemenea minunatii! Iar asta in timp ce pestii cei mari si grasi,stau la adancime,nu-i vede nimenea (nici macar DNA-ul) si isi vad linistiti de ale lor….Pai acest judet nu are spagari grasi din lumea politica??!! Pai nu are o sumedenie de directori care au dat mita grea,pentru a fi pusi pe posturi?? Pai de ce?? Poate in urmatoarea perioada si DNA-ul aradean ne va livra niste cazuri grase….sau asteptam sa mai fie arestata vreo vanzatoare de pe la vreun market ca a delapidat 6 sapunuri si 5 deodorante???????

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.