marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Decizia de scumpire a biletelor și abonamentelor la mijloacele de transport în comun din Arad, în mâinile consilierilor locali

  de Raluca Medeleanu | 20 decembrie 2017, 11:22 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Proiectul de hotărâre prin care se intenționează scumpirea biletelor și abonamentelor la tramvaiele și autobuzele care au curse în municipiul Arad va fi supus la vot joi, 21 decembrie, în cadrul ședinței Consiliului Local Municipal. Proiectul este realizat la inițiativa primarului, având la bază o solicitare din august a Companiei de Transport Public Arad.

  Modificările tarifelor la transportul de călători cu tramvaiul și autobuzul în municipiul Arad ar fi după cum urmează: transportul urban – 3 lei (în loc de 2 lei), transportul preorășenesc pe o distanță de 5 km – 3 lei (în loc de 2 lei), pe o distanță de 10 km – 6 lei (în loc de 4 lei), pe o distanță de 15 km – 7 lei (în loc de 5 lei), pe o distanță de 20 km – 9 lei (în loc de 7 lei) și pe o distanță de 25 km – 10 lei (în loc de 7 lei).

  Nici abonamentele nu ar scăpa de majorări, astfel că un abonament la toate liniile urbane pe lună ar fi 90 lei în loc de 65 lei, iar pe săptămână ar fi 33 de lei în loc de 22 lei, iar un abonament nenominalizat pe toate liniile urbane și suburbane pe lună ar fi 400 lei în loc de 300 lei.

  Menționăm că ultima majorare a tarifelor solicitată de Compania de Transport Public S.A. și aprobată de Consiliul Local al Municipiului Arad  a fost realizată în anul 2013.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Catre CTP sa trimiteti acest mesaj va rog frumos, Special Arad, Nu e necesara deloc scumpirea biletelor si abonamentelor, problema este ca se FURA foarte mult si aici ma refer in cazul soferilor care sunt insarcinati sa vanda bilete calatorilor, dar ei in schimb i-au banii de la calatori si nu dau bilete, deci banii sii baga lor in buzunar, asta este problema cea mare si grava, dar conducerea CTP nu i-a nici o masura in privinta asta. Plus controlorii care nu dau chitanta de amenda si la fel negociaza cu calatorul prins frara bilet sau abonament, si banii le revin tot lor, nu in bugetul CTP. Eu personal am vazut aceste manevre. Puteti verifica cu camera ascunsa aceste manevre de furaciuni. Nu se mai poate asa ceva e de rasul lumi. Nu mai vorbesc de conditiile mizere in care se efectueaza transportul in comun.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.