luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Se anunță scumpiri la transportul în comun din Arad

  de Raluca Medeleanu | 2 mai 2022, 5:23 PM | Administraţie

  1

  Un proiect ce prevede modificarea Contractului de delegare a gestiunii Serviciului de transport public local a fost pus la transparență de Primăria Arad. Acesta prevede scumpiri atât la bilete cât și la abonamente.

  Momentan proiectul este sub formă de propunere, modificările urmând să intre în vigoare doar după ce consilierii locali vor vota mandatarea primarului Călin Bibarț pentru ca acesta să poată participa la Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport Public Arad, din care face parte municipalitatea și, implicit, Compania de Transport Public Arad.

  Potrivit documentului pus la transparență, biletul de tramvai urban, respectiv cel suburban pe o distanță de 5 km ar urma să coste 4 lei în loc de 3 lei, biletul de tramvai suburban pe distanță de 10 km ar urma să coste 8 lei în loc de 6 lei, biletul de tramvai suburban pe distanța de 15 km ar urma să coste 9 lei în loc de 7 lei, biletul de tramvai suburban pe distanța de 20 km ar urma să coste 11 lei în loc de 9 lei, biletul de tramvai suburban pe distanța de 25 km ar urma să coste 12 lei în loc de 10 lei.

  Se propune și mărirea tarifului pentru legitimația de o zi, de la 12 lei la 16 lei, iar tariful abonamentelor ar urma să fie modificate după cum urmează: abonamentul nenominalizat Urban Arad 180 lei în loc de 135 lei, abonamentul nenominalizat Urban Arad + suburban să coste 530 lei în loc de 400 lei, abonamentul săptămânal Urban Arad să coste 44 lei în loc de 33 lei.

  Lista completă cu tarifele propuse spre modificarea o puteți consulta în tabelul de mai jos. Reamintim că modificările nu vor intra în vigoare la acest moment, ci doar după votul în Consiliul Local Arad, într-o ședință programată după perioada de transparență a proiectului, anume peste cel puțin o lună.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce veste minunata, poate daca se scumpea in alte orase (ex. Cluj, Iasi) nu ar fi fost asa o mare problema, insa diferenta dintre Arad si alte centre urbane este ca principalele mijloace de transport au un orar foarte bine realizat, nu trebuie sa astepti 15/20 de minute pentru a veni tramvaiul/autobuzul. De exemplu, in Cluj, autobuzele/troleibuzele care circula pe liniile cele mai frecventate (un echivalent pentru liniile de tramvai 3/18 din Arad) vin in statie din 5 in 5 minute -chiar si in zilele de weekend, nu din 30 in 30 cum este la noi.
   Nu are rost sa ne informam si despre conditiile in care se calatoreste .

   +12 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.