joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Deci, cum e cu Teatrul Vechi, Dom’ Primar?

  de Lajos Notaros | 9 noiembrie 2021, 11:28 AM | Blogul Special Arad

  2

  Știrea conform căreia clădirea Teatrului Vechi a fost vândută unei fundații maghiare (din Ungaria, adică) care a pus jos 200.000 de euro și a spus Jonapot eforturilor comunității locale de a păstra această clădire-simbol în administrarea arădenilor, a trecut prin administrația actualului primar, Călin Bibarț, precum cuțitul prin unt.
  Adică, liniște și nicio vorbă, la întrebarea noastră am primit o scurtă observație că asta este, nu contează cine deține proprietatea, important este să mențină destinația inițială. Adică, să rămână sală de spectacole de teatru sau de film sau amândouă. Până atunci, a mai spus primăria lui Bibi, proprietarul va fi în continuare supraimpozitat.
  De fapt, deducem noi din acest comentariu, e chiar mai bine pentru primărie, în fond e vorba de statul maghiar, nu se pune problema de bani ca în cazul vechiului proprietar.
  La o adică poți și înțelege atitudinea lui Bibi, aflat în week-end la o slăninuță (clisă) cu brișca în munți, însă problema este alta.
  Dacă e vorba de faptul că el, adică Bibi, ales cu treizeci și un pic la sută, trebuie să ne reprezinte interesele sută la sută, nouă, tuturor arădenilor, noi am fi așteptat să ne anunțe și să ne spună: da, Teatrul Vechi s-a vândut, a ajuns pe mâini bune, avem garanții că se va renova urgent și va fi folosit exact pentru ceea ce a fost construit acum 200 de ani.
  Asta cu atât mai mult cu cât tocmai acum a primit orașul pe gratis clădirea fostei fabrici de autoturisme MARTA, numai că acolo este exact situația de la Teatrul Vechi: trebuie reconstruită din temelii – am avut ocazia să vizitez și subsolul – întrebarea fiind identică: va avea primăria dorința și putința să facă asta sau se va comporta exact ca în cazul teatrului: va aștepta para mălăiață de la unguri?
  Până să ne răspundă la aceste întrebări, mai avem una pentru Dom’ Primar: La Expoziția Mondială de Vânătoare de la Budapesta de acum 2-3 săptămâni, ați discutat (vezi foto) aceste chestiuni cu vicepremierul maghiar sau nu?
  Ca să știm și noi o treabă…

  253652325 312526607373888 7471590063678789847 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sunt de acord cu afirmația lui Dom’ Primar, precum că nu este important cine este proprietarul cladirii Teatrului Vechi( adică, că vin de la Guvernul Maghiar) ci important este ca destinația clădirii să nu fie schimbată. Aș merge chiar mai departe propunându-i să accepte vânzarea Mureșului, cu condiția să nu i se schimbe destinația/ cursul, să accepte vânzarea clădirii Primăriei, a Filarmonicii, a Teatrului Mare, a Catedralelor, a B-dului Revoluției… și chiar a propriului post de Primar( la acesta din urmă, doar cu acceptul de schimbare a ‘destinației’). Între penibil și grotesc, aleg stupiditatea tâmpă ca și calificativ pentru cei care se erijează în lideri ai administrației locale arădene.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.