vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Debut perfect pentru Badea! Miculescu a pus cireașa pe tort și UTA câștigă după zece etape sterpe

  de Lucian Dănilă | 5 februarie 2022, 8:31 PM | Sport | Topic special

  0

  Au fost emoții destul de mari pentru fanii echipei arădene înainte de jocul cu Sepsi. Emoțiile erau generate atât de schimbările din această săptămână, în care UTA s-a despărțit de antrenorul Gyuszi Balint, cât și datorită faptului că Sepsi este una dintre cele mai în formă echipe din Liga 1 după ce a fost preluată de Cristiano Bergodi.

  Dacă UTA nu a mai câștigat de zece etape, timp în care a adunat doar 5 puncte, Sepsi venea după o singură înfrângere în ultimele zece meciuri, timp în care a câștigat 6 dintre ele. Mai mult decât atât, Sepsi a trecut în etapa trecută, după victoria cu CS U Craiova, pentru prima dată în acest sezon, exceptând prima etapă, peste UTA în clasament.

  Erau și emoțiile unui restart pe care și-l dădea UTA odată cu instalarea pe banca tehnică a lui Ionuț Badea în locul lui Gyuszi Balint. Deși echipa a avut evoluții solide atât în meciurile cu Gaz Metan cât și cu Rapid, erau unele semnale că anumite aplicații aveau nevoie de actualizare. Ionuț Badea nu a avut timp să schimbe prea multe la angrenajul creat de Balint, dar și așa, noul tehnician a recurs la unele modificări forțat atât de lipsa suspendaților sau accidentaților, dar a avut și o aleger personală în cazul lui Erico, folosit titular în locul lui Constantin Dima.

  Baravykas i-a luat locul lui Vukcevic, Ubbink a fost folosit în linia mediană lângă Batha, acolo unde lipsea suspendatul Vorobjovas, Roger a fost titular în timp ce Cardoso era în tribune, nerefăcut după accidentarea cu Rapid. Brazilianul, obișnuit să joace în bandă, a fost folosit pe o poziție mai centrală și, fără teama că greșim, a fost jucătorul meciului.

  Lângă Erico a fost trimis în teren Benga, Shlyakov este punct fix în banda stângă, iar în blocul ofensiv au fost aleși Miculescu, Dangubic și Leukzemis.

  UTA a început jocul excelent, în primele 20 de minute reușindă să trimită trei mingi pe spațiul porții lui Niczuly. Miculescu și Batha l-au încălzit pe portarul celor de la sepsi, care a avut apoi două intervenții foarte bune în fața lituanianului Leukzemis. Dacă l-a prima fază a ajuns târziu la minge și încercarea sa de lob a fost blocată de portar, la a doua ratare, Lekzemis nu are nicio scuză. Ubbink i-a trimis o pasă de manual peste apărarea oaspeților, dar din poziție centrală, singur cu portarul, l-a luat la țintă pe acesta.

  Parcă am mai văzut filmul acesta de atâtea ori în ultimele trei luni. UTA domina autoritar, dar nu reușea să marcheze în ciua numărului mare de ocazii. Sepsi putea da lovitura în minutul 29, atunci când centrarea lui Eder l-a găsit nemarcat la a doua bară pe Ștefănescu, dar acesta a încercat o alunecare și s-a urcat pe minge spre norocul lui iacob.

  Apoi a ieșit la rampă Ubbink, „uns” căpitan de noul antrenor Ionuț Badea. După un șut peste portă de la 18 metri, Roger l-a găsit excelent la 14 metri în poziție centrală, a trimis cu latul printre o pădure de picioare a fundașilor echipei oaspete, dar Niczuly a reușit să blocheze cu piciorul.

  Jocul bun, pe alocuri excelent, al Bătrânei Doamne, putea fi anulat la ultima fază a primei părți, atunci când Erico a pierdut mingea în duelul cu Ștefănescu – singura greșeală a lui Erico pe tot parcursul partidei -, extrema celor de la Sepsi a centrat perfect în careu pentru Luckassen, dar atacantul olandez a luftat inexplicabil și mingea s-a dus afară.

  După pauză tot arădenii au avut inițiativa. Dangubic a trimis un șut puternic care s-a lovit de spatele lui Mitrea, după care Benga și Leukzemis nu l-au putut învinge pe Niczuly într-un interval de câteva secunde.

  Apoi Otele, intrat în locul lui leukzemis, a luat ochii publicului la prima sa acțiune. L-a depășit în viteză pe Ispas, însă centrarea sa a fost respinsă în corner de Niczuly.

  În ultimele 20 de minute, Sepsi a urcat liniile în jumătatea de teren a arădenilor și a preluat total controlul jocului. UTA a făcut un pas în spate, probabil și cu bateriile descărcate după efortul depus până atunci. Bine așezați în teren, arădenii nu au creat nicio breșă prin care să pătrundă adversarii, Benga și Erico reușind să respingă orice încercare de atac a elevilor lui Bergodi, în timp ce Shlyakov și Baravykas au stat foarte bine din punct de vedere defensiv. La mijloc, Batha lupta eroic pentru fiecare balon, iar în apropierea sa au coborât atât Roger cât și Otele, iar Miculescu a fost urcat vârf de atac după ce a ieșit Leukzemis.

  Mutările lui Badea s-au dovedit foarte inspirate, în timp ce Bergodi nu avea de unde să știe că va pierde meciul atunci când a ales să-l trimită în teren pe Fofana în locul lui Aganovic, în minutul 75. După doar două minute, Fofana a trimis o minge foarte încet spre Ninaj, Roger a intuit, a „furat” balonul, a plecat de la jumătatea terenului într-un duel unu la unu cu Ninaj, i-a trimis acestuia mingea printre picioare, a mimat o pasă în dreapta de unde venea Miculescu, a întors din nou mingea pe exteriorul piciorului stâng și a șutat de la 18 metri în transversală, Niczuly era căzut, iar Miculescu venit din spate a simțit mirosul golului și a trimis cu capul în poarta goală: 1-0! Tribunele erau în aer, UTA era aproape de prima victorie după mai bine de trei luni.

  La două minute după gol, Badea l-a debutat pe juniorul Pătlăgică în locul lui Miculescu. Fundaș dreapta de meserie, Pătlăgică a fost trimis să întărească flancul drept, lângă Baravykas.

  Tot Fofana a greșit în minutul 83, atunci când i-a pasat aceluiași Roger, brazilianul a croșetat printre fundașii adverși din șutul său cu latul de la 10 metri a fost respins cu un ultim efort de Niczuly în afara terenului.

  Otele a reușit o fază superbă, cu două driblinguri consecutive, fază încheiată cu o centrare, artificiile sale fiind îndelung aplaudate de fanii arădeni.

  Sepsi a dominat ultimele minute ale jocului, dar UTA s-a apărat exemplat, la final chiar cu cinci oameni după introducerea lui Medjimorec, Iacob fiind un adevărat șomer. De altfel, portarul echipei arădene a avut o singură intervenție pe tot parcursul meciului, ieșind foarte bine la o pasă filtrantă a adversarilor.

  Victorie de care UTA avea nevoie ca de aer, atât pentru Badea, dar mai ales pentru jucători și pentru publicul care a rămas câteva zeci de minute în tribune pentru a-și ovaționa favoriții. Cel mai aplaudat a fost Erico, revenit în echipă, tribuna a doua scandându-i numele în aplauzele acestuia. Iar alături de Erico, Otele a avut parte de un debut excelent, fiind deja adoptat de tribuna de pe „Francisc Neuman”.

  Urmează examenul CFR Cluj, un examen foarte dificil, dar totodată un examen la care UTA a demonstrat că poate să facă față deși va lipsi Ubbink, suspendat după primirea cartonașului galben încasat la jocul de astăzi.

  UTA urcă momentan pe locul 8, la 4 puncte de zona de play-off, dar Universitatea Craiova are un meci mai puțin disputat, la fel ca și Farul sau FC Argeș, toate trei având doar 23 de meciuri jucate.

  UTA Arad – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-0 (0-0)

  Miculescu 77

  UTA: Iacob – Baravykas, Erico, Benga, Shlyakov – Batha – Miculescu (79 Pătlăgică), Ubbink, Roger, Dangubic (90 Medjimorec) – Laukzemis (64 Otele). Rezerve: Balauru – Medjimorec, Dima, Isac, Mercioiu, Mar, Pătlăgică, Hrezdac, Otele. Antrenor: Ionuț Badea

  Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – Ashkovki (54 Păun), E. Gonzales, Aganovic (75 Fofana) – Achahbar (54 Golofca), Luckassen (75 Tudorie), Ștefănescu (88 Damașcan). Rezerve: Began – A. Dumitrescu, Vaşvari, Damascan, Golofca, Fofana, Păun, Bărbuţ, Tudorie. Antrenor: Cristiano Bergodi

  Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj) – Valentin Avram și Mircea Orbuleț (ambii din București). Rezervă: Iulian Dima (București)

  Observator FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu)

  Observator LPF: Cătălin Popa (Vaslui)

  clas 22

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.