De veghe în urbea arădeană – 7 asociații protestează pentru calitatea vieții din Arad | Scrisoare deschisă

  de Special Arad | 22 martie 2019, 1:19 PM | Știri Arad

  0

  Primim spre publicare o scrisoare deschisă semnată de 7 asociații din Arad, menită să fie un semnal de alarmă pentru autoritățile locale.

  „De veghe în urbea arădeană – scrisoare protest

  7 asociații civice și culturale arădene s-au reunit în ideea de a atrage atenția autorităților locale, responsabile de calitatea vieții urbei, asupra stării de declin a Aradului și au semnat, în acest sens, o scrisoare protest comună.

  Aradul, orașul nostru, a devenit ”un oraș nefericit”, după expresia arhitectului Miloș Cristea.

  Cu un aspect urbanistic dezolant, într-un declin general, economic, social, cultural, are imaginea unei așezări deloc citadine, profund subprovinciale, mult în urma altor orașe din împrejurimi.

  Să compari aspectul orașele din împrejurimi: Oradea, Timișoara, Sibiu, Cluj Napoca, Alba Iulia, chiar și Baia – Mare! cu cel al orașului de pe Mureș este total în defavoarea Aradului.

  Cele aproximativ 300 de clădiri de patrimoniu din orașul nostru de arhitectură ”1900” și-au pierdut strălucirea devenind jalnice.

  Aradul s-a transformat într-un oraș mahala datorită lipsei de respect pe care autoritățile actuale și cetățenii îl dovedesc față de el.

  Conștientizarea factorilor decidenți și a cetățenilor în vederea stopării declinului în care se găsește unul dintre cele mai bogate, din punct de vedere al patrimoniului architectural, orașe din vestul țării va fi tema conferinței de presă de miercuri, 27 martie 2019, ora 12.00, de la Hotel ”Central – Best Western”, Strada ”Horia” nr. 8 , al cărei organizator este Asociația ”Pro Urbe”Arad.

  Vă așteptăm, cu speranța schimbării.

  Asociația Pro Urbe Arad, Liga Scriitorilor din România – filiala Arad, Asociația Culori cu Suflet, Ascent Group, Foto Club Arad, Asociația Aradul Civic, Fundatia Art Clasic.”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.