De unde vin produsele din magazinele Kaufland şi Lidl

  de Special Arad | 22 April 2014, 2:56 PM | Business | Naţional

  0

  Cele 12 reţele de comerţ modern din România deţin – în proprietate sau în chirie pe termen lung – depozite logistice cu o suprafaţă totală de peste 50 de hectare, echivalentul a 50 de hipermarketuri de mari dimensiuni; Kaufland, liderul comerţului modern local după cifra de afaceri, are singur depozite logistice de 190.000 mp, respectiv o treime din totalul deţinut de toate reţelele, potrivit Ziarului Financiar.

  Citește și Atenție la Kaufland! Produse expirate vândute ca promoție!

  Kaufland este urmat în topul reţelelor de comerţ după suprafaţa logistică deţinută (în proprietate sau în chirie pe termen lung) de Lidl (110-120.000 mp) şi Carrefour (peste 60.000 mp), potrivit datelor ZF obţinute de la companii şi de la jucătorii din piaţă.
  Prin comparaţie, cele mai mari companii logistice după spaţiul de depo­zi­tare operat au suprafaţe de sub 100.000 mp. H.Essers Logistics, liderul acestui top, are o suprafaţă totală pentru depozitare în 2014 de 83.000 mp.

  Depozitele logistice folosite de retaileri sunt fie în proprietate (cum sunt cazurile lui Kaufland sau Lidl, spre exemplu), fie sunt închiriate (cum este cazul Carrefour, spre exemplu). Există de asemenea retaileri, cum sunt cazurile Cora şi Selgros, care ex­terna­lizează aceste servicii şi lucrează cu companii logistice de la care închiriază suprafeţe mari. Logisticienii oferă însă şi alte servicii complementare, cum este cazul ambalării, al pregătirii produselor şi al transportului.
  9 depozite

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.