miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Atenție la Kaufland! Produse expirate vândute ca promoție!

  de Special Arad | 18 aprilie 2014, 11:43 AM | Știri Arad | Topic special

  2

  De Sfintele Sărbători Pascale toată lumea se înghesuie prin magazine să cumpere tot soiul de bunătăți pentru masa de Paști. Ceea ce ni s-a întâmplat chiar nouă, ne determină să vă sfătuim să verificați cu atenție termenul de valabilitate al produsului pe care doriți să-l achiziționați. Și, cu atât mai mult trebuie verficiat, cu cât acesta este etichetat a fi „mega-reducere”.

  Spre exemplu, în joia mare, 17 aprilie 2014, ca tot românul, am fost la cumpărături. La Kaufland. Ajuns la rafturile cu mezeluri vidate, m-am bucurat când am constatat că pot cumpăra o caserolă cu bacon, aceasta fiind redusă de la 4,05 lei la 0,49 lei. Ceva tot nu mi se părea a fi în regulă. Baconul din caserolă arăta groaznic. Am întors caserola pe o parte și pe alta căutând termenul de valabilitate. De găsit?… nicăieri!

  În fine, cu perseverența unui inspector de la Protecția Consumatorului, am decis să rup eticheta cu prețul redus și să văd dacă termenul este cumva „mascat”. Nu m-am înșelat, termenul era exact sub „reducere” și cred că ghiciți ce scria pe el: „A se consuma de preferință înainte de 17.04.2014”.

  Și acum, mă întreb, dacă scria „ÎNAINTE de 17.04.2014” de ce mai era pe raft în 17.04.2014? Și mai important, de ce era acoperit termenul de valabilitate cu o etichetă cu „mega-reducere”? Nu cumva pentru a da țeapă cumpărătorului?

  Conștiincios, am fotografiat grozăvia și am luat caserola pentru a o duce la casa de marcat, să fie scoasă din magazin. La casa de marcat am dat de o doamnă care nu era în ziua ei bună… începând conversația cu clienții strigând la ei… rățoindu-se la nevastă-mea că „de ce n-ați cântărit, doamnă, bananele?”. Mai că-mi venea s-o iau la palme (pe caseriță, să nu mă înțelegeți greșit).

  Într-un final i-am prezentat stimabilei (să zicem) doamne caserola cu pricina. A pus imediat mâna pe telefon și a chemat-o pe „șefa”.

  Ajunsă față în față cu noi, șefa s-a prezentat (i-am uitat numele), s-a scuzat și mi-a mulțumit că am găsit „expirătura” pe raft și că am scos-o din vânzare. Drept răsplată, m-a îndemnat să trec pe la Informații înainte să ies din magazin și să-mi ridic premiul… (WTF?!) un cupon de cumpărături în valoare de 5 lei.

  Ei bine, am refuzat politicos cuponul, i-am spus ce-am avut pe suflet și am plecat.

  În concluzie, dacă oferta e prea bună ca să fie adevărată, ar fi bine să verificăm care-i treaba, înainte de a cumpăra.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.