miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Somon afumat contaminat, retras de un important supermarket

  de - | 15 februarie 2019, 9:53 AM | Naţional | Regional

  2

  Încă un lot de file de somon afumat contaminat cu Listeria este retras de compania Auchan, care solicită celor care au cumpărat produsul să nu îl consume şi să îl returneze, urmând să îşi primească banii înapoi. O astfel de retragere de pe piaţă a avut loc şi în 6 februarie, scrie news.ro.

  „În urma unei reclamaţii, compania Auchan recheamă articolul următor: Pouce File de somon afumat 100g, cod EAN : 5949084000153, produs în 10.01.2019, exp 23.02.2019 În urmă analizelor efectuate s-a detectat Listeria monocitogenes”, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

  Persoanele care au achiziţionat aceste produse sunt rugate să nu le mai consume şi să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma.

  O astfel de retragere a fost făcută şi în 6 februarie. Atunci Listeria fost depistată în două loturi, în urma unui control intern.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mâncați somon! … dar să nu vă mirați dacă vă îmbolnăviți de boli de care poate nici nu ați auzit: https://www.youtube.com/watch?v=RYYf8cLUV5E
   La modul general, nici un pește de crescătorie nu este sănătos. Excepție o fac crapii și carasul, care nu sunt hrăniți intensiv cu acești peleți, de care se vorbește în documentar.
   .
   Acești somoni domestici diferă enorm de cel sălbatic.
   Unui alevin de somon îi trebuie 2 ani să ajungă din icră la dimensiunea de 15-20 cm, când migrează din râu în ocean. La vârsta de 5 ani se reântoarce pentru prima dată în râul de origine, dar încă nu este matur sexula să se împercheze. La această vârstă, doar exemplare de excepție ating o greutate de 3 kg. Marea majoritate sunt în jurul a 2-2,5kg.
   .
   Ori acești somoni domestici, ce îi găsiți în stare congelată cam peste tot, ating greutatea de 3-3,5kg în 2,5-3 ani. Au carnea portocalie de la un colorant artificial ce îi este administrat în peleți și au mare parte a masei corporale compusă din grăsime. Somonul sălbatic din Oceanul Atlantic, ce este folosit ca bază genetică și în crescătoriile intensive de pe tot globul, nu are carnea portocalie. În cel mai bun caz este rozalie, dar de obicei este albă.
   .
   NU MAI DAȚI COPIILOR SOMON DOMESTIC DE CRESCĂTORIE!!!
   Dacă vă iubiți cu adevărat copiii.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.