sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  De când se va putea circula pe Transalpina şi Transfăgărăşan, cele mai înalte drumuri montane din România

  de - | 4 mai 2022, 9:02 AM | Naţional

  0

  Lucrătorii de la Drumurile Naţionale vor începe în zilele următoare să deszăpezească sectorul de pe Transalpina situat între Rânca şi Obârşia Lotrului, în lungime de aproximativ 25 de kilometri, care este închis circulaţiei în sezonul rece. Pe Transfăgărşan s-a început de astăzi curăţirea zăpezii de pe partea carosabilă.

  Proprietarii de spaţii de cazare şi antrenorii susţin că sunt condiţii ca circulaţia să fie redeschisă în acest an în cea de-a doua parte a lunii mai, deoarece cantitatea de zăpadă este mai scăzută faţă de alţi ani.

  Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca, speră ca macar de 1 iunie să se poată circula pe toată lungimea celui mai înalt drum din ţară

  Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova, a spus că în zilele următoare se va interveni şi pe Transalpina: „Putem să comunicăm redeschiderea circulaţiei în momentul în care sunt îndeplinite toate condiţiile de siguranţă pentru participanţii la trafic. Noi nu putem să avansăm nicio dată. În mod normal şi potrivit normativelor, data pentru redeschidere circulaţiei pe sectoarele de drum închise de pe Transalpina şi Transfăgărăşan este sfârşitul luniii iunie. Nu se va ajunge la acest termen. Pe Transfăgărăşan s-a început de astăzi să se cureţe zăpada. Urmează ca în zilele următoare să se intervină şi pe Transalpina, după care se va putea comunica o dată aproximativă”.

  Sursa: Adevărul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.