joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  David Miculescu: „Nu am fost întrebat de nimeni dacă vreau să merg la FCSB”

  de Lucian Dănilă | 4 august 2021, 8:31 PM | Sport

  0

  Este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei UTA în acest debut de campionat. Cu ocazii importante la fiecare dintre cele trei meciuri disputate până acum, David Miculescu nu a gustat încă din bucuria golului, „dar sper să o fac la Botoșani”, spune el.

  Progresul său, comparativ cu sezonul trecut, este unul evident. David a câștigat în forță, în experiență după un sezon de Liga 1 și altele la Liga 2, dar a câștigat mai ales la personalitate. Are curaj să pătrundă printre fundașii adverși, are curaj să tragă la poartă, parcă este alt jucător.

  După un meci foarte bun contra echipei lui Gică Hagi, Miculescu s-a făcut remarcat și la partidele cu FC Argeș, meci la care a fost aproape de gol după o pasă primită de la Shlyakov, dar putea marca și contra celor de la FCSB, dar Straton s-a opus șutului său de la aproximativ 18 metri de poartă.

  „În sezonul trecut nu am avut parte de o pregătire înainte de începerea campionatului și apoi am mai avut și acele probleme legate de COVID. Acum e altfel, ne-am antrenat împreună în Slovenia, stăm bine din punct de vedere fizic și de aceea se vede acest progres”, explică fiul lui Vali Miculescu, fostul golgeter al Bătrânei Doamne de la începutul anilor 2.000.

  David a făcut subiectul unui eventual transfer la FCSB chiar cu o săptămână înainte de jocul dintre cele două echipe. Pe adresa clubului UTA nu a sosit nicio ofertă concretă, dar Gigi Becali a vorbit la mai multe televiziuni despre dorința de a-l lua de la Arad. „Este înalt, este frumos, îmi place. Dacă nu vor să-l dea acum, am să-l iau liber peste un an și jumătate”, spunea Becali.

  „Nu m-am gândit atât de mult la un eventual transfer, am rămas cu capul pe umeri și m-am concentrat pe meci. Și eu, ca toată lumea, știu doar ce a văzut toată lumea, la televizor și ce s-a mai scris în presă. Nu a existat ceva oficial și nici nu m-am gândit la un eventual transfer. Nu am fost întrebat direct de nimeni dacă vreau să merg la FCSB, nu m-a sunat nimeni”, spune David Miculescu.

  A comentat apoi și momentul în care trei jucători de la FCSB, Oaidă, Dumiter și Iulian Cristea, au fost schimbați la cererea lui Becali în minutul 34. „Am văzut și eu acele schimbări rapide, dar așa e la fiecare meci al celor de la FCSB. Știe toată lumea”.

  Nu se putea să nu vorbească și despre atmosfera creată de publicul arădean la meciul de duminică seara. Un public cald care a cântat din primul și până în ultimul minut, pe o arenă plină în proporție de 75 la sută din cauza restricțiilor generate de pandemie. „De doi ani aștept o astfel de atmosferă, ar fi fost și mai frumos dacă nu ar fi fost limitată capacitatea la 75%. De o lună tot îmi spune și tatăl meu (n.r. Vali Miculescu) că va fi o atmosferă superbă. Suntem puțin dezamăgiți că am luat gol pe final cu FCSB, puteam avea trei puncte în loc de unul. Am avut un sentiment de frustrare la golul primit, pentru că nu au avut atât de multe ocazii, nu ne-au dominat, dar au avut noroc. Noi nu prea avem un astfel de noroc, să facem un meci mai prost și să egalăm în minutul 90”, spune fotbalistul Bătrânei Doamne.

  În ceea ce privește partida de vineri seara de la Botoșani, David spune: „Ne așteaptă un meci destul de greu, ei vin după un rezultat foarte bun, victoria cu Craiova, dar și noi venim după un rezultat pozitiv. Orice meci este greu în Liga 1, mai ales la început de campionat. Dar, dacă jucăm cum am făcut-o împotriva FCSB-ului, nu au nici o șansă împotriva noastră. Cei de la Botoșani au o echipă destul de bună, mai ales în atac. Braun, cel care probabil va juca fundaș pe partea mea, este un jucător bun, puternic, dar sunt sigur că sunt mai bun decât el”.

  Balint explică și el progresul făcut de David în acest început de sezon: „Nu e o transformare la Miculescu, o evoluție”, zice antrenorul echipei arădene. El a continuat: „Am avut destule discuții cu conducerea clubului, în momentul în care prestațiile copiilor, juniorilor, lăsau – oarecum – de dorit. Adică, mai bine spus, lăsau de dorit pentru mulți, dar nu și pentru mine, căci știam că pot apărea aceste momente de inconstanță, de scădere a randamentului lor. Dar, spuneam că după ce vor trece peste primul lor sezon în Liga 1, o să arate mult mai bine. Să nu uităm că majoritatea echipelor din Liga 1 au folosit tineri născuți în 1998, 1999, iar noi de 2001, iar acum se dovedește că nu ne-am înșelat privind strategia. David Miculescu a crescut foarte mult.

  Din păcate Isac a suferit acea accidentare care l-a scos foarte mult timp din circuit, dar și la el se va vedea un progres evident când va juca. Deși, din păcate pentru el și din fericire pentru noi, în zona în care joacă există o concurență destul de mare cu niște jucători foarte experimentați, de calitate. Dar ne bazăm pe Isac, e un copil cu potențial, în care avem foarte mare încredere, dar discuția se extinde și la Mar, Negoescu.

  Revenind la David Miculescu, este un avantaj atât pentru mine, ca antrenor, cât și pentru echipă, că el are abilitatea de a se acomoda pe orice post în compartimentul ofensiv. Indiferent că joacă în dreapta sau în stânga, are evoluții bune, apreciate, depune un efort consistent, pentru că nu e ușor în Liga 1 să faci bine ambele faze ale jocului. Apare și la finalizare, căci David a avut ocazii importante în toate cele trei meciuri din acest campionat. Din păcate, i-a lipsit golul, dar sunt convins că va veni și pentru el descătușarea în acest sezon”, a încheiat Gyuszi Balint.

  Foto: Costel Șerban

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.