miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  DALIA deschide 8 noi cabinete pentru copiii cu boli grave și caută terapeuți pentru cei mici

  de Adriana Barbu | 17 aprilie 2024, 8:33 AM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  Mai mult, pentru mai bine și pentru mai mulți copiii e planul Centrului de recuperare pediatrică DALIA. A trecut mai bine de un an de când acest centru a fost deschis la Arad, în cartierul Bujac, moment de la care peste 100 de copii cu boli grave au trecut pragul unității pentru a beneficia gratuit de terapii de recuperare.

  Încă de atunci, responsabilii acestui centru şi-au propus şi au sperat că vor putea face mai mult pentru cei mici aflaţi în suferință. Continuă să spere că cei care sprijină acest centru, care se susţine exclusiv din donaţiile persoanelor fizice şi juridice, îi vor ajuta și mai departe. Doar așa terapiile pot rămâne pe mai departe gratuite, pot fi introduse altele noi şi noi cabinete medicale pot fi deschise.

  Și, deși e greu să convingi pe toți că un astfel de centru merită să fie susținut de arădeni prin donaţii, Mădălina Cimpoieș, sufletul Daliei, nu a renunțat nici în ruptul capului la planul său, ci a decis să rişte pe mai departe. „Peste 100 de copii cu afecțiuni grave de sănătate ne-au trecut pragul și peste 9.000 de ore de terapii de recuperare le-am oferit gratuit de când am deschis Centrul de recuperare pediatrică DALIA. Dar, aşa cum am promis, cum le-am promis copiiilor şi familiilor care îşi pun speranţe în noi, mergem mai departe. Deschidem 8 noi cabinete medicale și căutăm noi terapeuți. Acum, le oferim copiilor kinetoterapie, fizioterapie, masaj medical, logopedie, Terapia Vojta, Terapia ShockWave, Terapia VibraMoov, terapie ocupațională.

  Urmează să deschidem încă 8 cabinete și căutăm noi terapii și noi terapeuți pentru că ne dorim un centru în care copiii să facă aici, la noi, tot ce au nevoie pentru recuperarea lor! Să nu se mai deplaseze dintr-un oraș în altul, dintr-o țară în alta, pe cheltuiala și oboseala lor. Avem nevoie de logoped, psiholog, psihoterapeut, maseur medical și terapeut care empatizează cu copiii. Așa că, dacă cineva va citi ce scrieți dumneavoastră și va vrea să vină în ajutorul copiilor cu boli grave, să lucreze cu copiii pe care aici, la Centrul de recuperare DALIA îi ajutăm în mod gratuit, îi invit în echipa noastră. Îi invit să trimită CV pe adresa de email [email protected] şi să afle mai multe informații de la 0727.784.793”, ne-a declarat Mădălina Cimpoieș.

  DALIA terapii 2

  DALIA, o campanie prin SMS și un ajutor venit de la actorul Zoli Lovas

  Reamintim cititorilor că Asociația DALIA susține Centrul de Recuperare Pediatrică cu același nume exclusiv din donații și sponsorizări și că, la finalul anului trecut, a lansat o campanie de donații prin SMS. Arădenii cu inimă mare au fost invitați să trimită un SMS cu textul DALIA la 8864, garantându-le acestora, prin zeci de postări de atunci, faptul că suma donată, cei 4 euro, este și va fi folosită exclusiv pentru terapiile dedicate copiilor care trec pragul centrului și pentru plata terapeuților.

  Campania s-a bucurat în aceste zile de o mână de ajutor dată de cunoscutul actor arădean Zoltan Lovas, care a publicat pe pagina sa de facebook scrisoarea pe care a primit-o de la copiii trataţi aici, scrisă desigur cu ajutorul mamelor şi a angajaţilor centrului. „Am primit cea mai emoţionantă scrisoare din viata mea!” a scris actorul arădean pe contul său de facebook, după care a postat mesajul celor mici în întregime. Scrisoarea o puteți citi AICI.

  Foarte mulţi arădeni s-au arătat mişcaţi de vorbele celor mici şi au încercat măcar câteva momente să se pună în pielea celor pentru care fiecare zi trăită e un act de curaj.

  Donaţiile nu sunt însă o obişnuinţă pentru Arad și arădeni, poate și pentru că foarte mulți se tem de faptul că banii lor o vor lua pe căi greșite și că de aceștia nu vor beneficia în fapt cei despre care se vorbește în campania inițiată. Fiind conștienți de aceste bariere, cei de la Asociația DALIA i-au invitat şi îi aşteaptă în continuare pe arădeni la sediul de pe strada Dâmboviței nr. 41, pentru a face cunoştinţă cu copiii care depind de terapiile gratuite oferite aici, cu familiile lor și cu personalul centrului, de la toți aceștia cei interesați putând afla cele mai triste, dar și cele mai pline de speranță povești de viață, poveștile micilor eroi.

  Totodată, aceștia i-au invitat pe arădeni să intre pe pagina oficială a Asociației DALIA şi pe contul de facebook al acesteia, cât şi al Centrului pentru a fi la zi cu activităţile derulate aici în beneficiul copiilor cu boli grave, pentru a vedea cum sunt cheltuiți banii pe care ei în donează.

   

  Citeşte şi:

  Număr de SMS pentru donații către copiii cu boli grave care beneficiază de ajutor la Centrul de recuperare pediatrică DALIA

  8.500 de ore de terapii gratuite pentru copiii cu afecțiuni grave, într-un an, la Centrul de Recuperare Pediatrică DALIA

  SOS DALIA. Un simplu SMS și recuperarea copiilor cu boli grave va fi, pe mai departe, gratuită la Arad

  A fost inaugurat cel mai ambițios proiect al Asociației Dalia. Centrul de recuperare pediatrică de la Arad va oferi servicii gratuite pentru copiii cu afecțiuni grave

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.