duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  A fost inaugurat cel mai ambițios proiect al Asociației Dalia. Centrul de recuperare pediatrică de la Arad va oferi servicii gratuite pentru copiii cu afecțiuni grave

  de Raluca Medeleanu | 17 octombrie 2022, 7:01 PM | Sănătate | Știri Arad | Topic special

  0

  Cel mai ambițios proiect al Asociației Dalia, început în noiembrie anul trecut, a reușit să ajungă cu bine la final, iar luni, 17 octombrie, pe strada Dâmboviței nr. 41 a fost zi de sărbătoare. A fost inaugurat noul centru de recuperare medicală care va oferi un real suport, gratuit, copiilor cu probleme grave de sănătate.

  Clinica a fost realizată în totalitate pe bază de strângere de fonduri, din donații și sponsorizări, iar acum va oferi servicii medicale gratuite copiilor cu afecțiuni grave precum paralizii cerebrale, maladii genetice, diferite sindroame, boli metabolice, tulburări din spectru autist, etc, fiind dotat cu cabinete de kinetoterapie, logopedie si ergoterapie, fizioterapie si masaj medical, consiliere psihologica și psihoterapie. Mai mult, pentru copiii care nu sunt din Arad, la etajele noii clinici au fost amenajate și camere unde aceștia pot locui provizoriu, împreună cu părinții, pe perioada tratamentului. De asemenea, este amenajată și o chicinetă comună, un living comun și o spălătorie.

  „Cu ajutorul vostru, astăzi s-a împlinit un vis: centrul de recuperare pediatrică Dalia. Așa cum bine știți, în acești 8 ani de activitate a asociației noastre, am ajutat financiar copiii cu afecțiuni grave de sănătate, ne-am implicat în viața unor copii din medii defavorizate și am sprijinit periodic spitalele de copii și nu numai din Arad, iar astăzi inaugurăm centrul de recuperare pediatrică, cel mai mare proiect al asociației noastre. La finalul anului trecut, când am lansat oficial anunțul, nu știam cum vor decurge lucrurile, am fost impresionați să găsim atâta încurajare și susținere financiară (…).

  Mi-am dat seama că numitorul comun al tuturor este binele ce-l purtați în suflet, asta este valoarea principală care ne-a adus împreună. Și mai este curajul. Pentru că într-o țară în care sunt atât de puține centre de recuperare, într-o țară în care niciodată nu s-au găsit resurse financiare și timp pentru a face concret ceva pentru acești copii cu afecțiuni grave de sănătate, noi am avut curajul să credem că putem ajuta, că putem fi un exemplu, că putem empatiza cu acești copii și cu familiile lor și am făcut ceva concret în acest sens. Și mai mult de atât, într-o lume în care viața unui copil cu afecțiuni grave de sănătate are un preț, în zeci de mii de euro de regulă, aici, la Centrul de recuperare pediatrică Dalia vrem să oferim gratuit atât partea de consultații medicale, cât și partea de terapii, de recuperare. Mai mult de atât, la etajul întâi și la etajul al doilea, dorim să le asigurăm partea de cazare copiilor care nu locuiesc în Arad, dar care prin prisma afecțiunilor au nevoie de terapii intensive de recuperare.

  Speranța e un alt numitor comun al nostru tuturor celor de aici, pentru că avem încredere că împreună putem face lucruri mari pentru cei care au cu adevărat nevoie. Mărturisesc că mă străduiesc să elimin din vocabularul meu sintagma «probleme medicale» și vreau să ne exprimăm cu «diagnostice grave», considerând că problema intervine abia atunci când copiii primesc un diagnostic grav și când părinții sunt deznădăjduiți și nu știu ce să facă și la cine să apeleze. Atunci intervine problema, când perspectiva unei facturi de zeci de mii de euro primite de la o clinică privată din țară și străinătate destabilizează o întreagă familie. Și noi vrem să fim de folos. Rămânem în continuare alături de acești copii, pentru că vrem să ajutăm și vrem să îi sprijinim”, a spus Mădălina Cimpoieș, președintele Asociației Dalia.

  Mai multe despre proiectele Asociației Dalia puteți afla AICI.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.