Update S-a înscris în cursă și singurul candidat pentru „Poliția Lucrărilor” lui Cionca”. Via Bibarț?

  de Aurel Fidisan | 1 noiembrie 2016, 4:29 PM | Culise | Recomandările editorilor

  3

  În campania electorală pentru alegerile locale, Iustin Cionca, pe atunci propunerea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, avea pe agenda sa un punct destul de important am spune noi: Poliția Lucrărilor. Între timp Cionca a ajuns președinte al CJ Arad, iar „Poliția Lucrărilor” a și luat naștere, dar sub o altă denumire, „Serviciul Corp Control”, adică un departament aflat în subordinea președintelui  Consiliului Județean.

  În 11.01.2016 va avea loc și concursul pentru ocuparea postului de șef serviciu la Serviciul Corp Control, iar data de 31.10.2016, adică ieri, a fost ultima zi pentru depunerea dosarelor de candidatură. La fel ca și în cazul concursului pentru ocuparea postului de director executiv al Direcției Comunicare și Strategii și la acest concurs s-a înscris tot un singur candidat. Este vorba despre inginerul Bogdan Neda.

  Curioși să vedem și noi cine este Bogdan Neda, ce studii are, cu ce s-a ocupat până acum și ce îl recomandă pentru ocuparea acestui post, am transmis următoarea adresă către Consiliul Județean Arad:

  „Redacția publicației online Special Arad (www.specialarad.ro) solicită reprezentanților Consiliului Județean Arad, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public (publicată în Monitorul Oficial nr. 663/23 octombrie 2001), transmiterea unei copii a CV-ului domnului Neda Bogdan, persoană înscrisă la concursul pentru ocuparea postului de şef serviciu, gradul II – ID POST 453823 la Serviciul Corp Control.

  Am insistat puțin pentru urgentarea răspunsului care, probabil, și în acest moment se află încă la mapa președintelui Cionca la semnat, așa că îl vom reda pe cel verbal: „Datele pe care ni le-ați solicitat dumneavoastră reprezintă date cu caracter personal, iar în acest moment domnul Bogdan Neda nu este angajat al Consiliului Județean Arad, ci un simplu candidat pentru un post scos la concurs de către instituția noastră”. Concret, nu putem primi CV-ul lui Bogdan Neda, fiindcă nu este angajat al CJ. Ulterior am aflat, din diferite surse, că Bogdan Neda este absolvent al Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnice din Timișoara și nu este chiar străin de „sistem”. Am aflat că lucrează în acest moment la Primăria Municipiului Arad. Totodată, sursele noastre susțin că tatăl lui Bogdan Neda este un apropiat al viceprimarului Călin Bibarț, acesta ocupând în prezent un post de șef de district în cadrul Direcției Silvice Arad – zona Lipova, în vreme ce Călin Bibarț a fost, până în luna iunie a acestui an, șeful Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA.

  V-ați prins, nu? Bogdan Neda lucrează la Primărie – Călin Bibarț este viceprimarul. Tatăl lui Bogdan Neda este pădurar – Călin Bibarț este inginer silvic și a fost șeful acestuia. În același timp, Bogdan Neda este singurul candidat pentru ocuparea acestui post pe baza căruia nu s-a făcut până acum prea mult tam-tam.

  Înainte de a vă lăsa să citiți și condiţiile specifice pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de şef serviciu, gradul II – ID POST 453823 la Serviciul Corp Control, trebuie să subliniem că, până la proba contrarie, îl luăm pe inginerul Neda de „bun”, fie și „pilă” a viceprimarului Bibarț.

  Cerințe:

  – studii  universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul fundamental: ştiinţe inginereşti, specializările căi ferate, drumuri şi poduri, sau construcţii civile industriale şi agricole, sau în domeniul fundamental: ştiinţe sociale, ramura de ştiinţe: ştiinţe juridice,  sau ramura de ştiinţă: ştiinţe economice.

  – studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii;
  – vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 2 ani.

  Rămânem în continuare focusați pe cele două concursuri pentru ocuparea respectivelor posturi din cadrul Consiliului Județean și vom săpa în continuare pentru a afla cât mai multe detalii care au legături cu acestea și cu actorii implicați.

  UPDATE

  Între timp am primit și răspunsul oficial, în scris, de la Consiliul Județean Arad cu privire la adresa transmisă de noi, răspuns semnat de către președintele CJ Arad, Iustin Cionca.

  16142

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Stim cu toti ca acest Bibart nu este alceva decat un foarte bun executant de ordine si un foarte bun pres inaintea marelui nostru edil local mai marele primar de la brad si anume Gheorghe Falcaa !! Nu surprinde pe nimeni mai ales ca atunci cand fusese el prefect acest padurar coleg de echipa cu Tripa Florin tot domnul Falca statea si pe scaunul de la prefectura iar el in usa .

   +12 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.