sâmbãtã, 2 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Operațiunea „pune dale, doar ca să le scoți” în Piața Catedralei

  de Raluca Medeleanu | 26 septembrie 2023, 11:01 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  7

  Lucrările de la Piața Catedralei au început de aproape un an, iar acum pe când ritmul începea să fie unul susținut, observăm că se fac pași înapoi. După ce muncitorii tocmai au montat dalele, au început imediat să le demonteze. Totuși, aflăm că lucrările ar fi în grafic.

  Pentru a afla care este motivul demontării noilor dale proaspăt puse, ne-am adresat purtătorului de cuvânt al Primăriei, astfel că am aflat că acțiunea are de a face cu pregătirea terenului pentru un alt proiect concomitent al municipalității, anume înlocuirea rețelei de termoficare care este în subsolul pieței. S-a luat decizia de a urgenta înlocuirea rețelei, pentru a nu ajunge în situația de a fi nevoie de spargeri suplimentare ulterioare.

  „Având în vedere faptul că zona respectivă este traversată de o rețea de termoficare ce necesită să fie reabilitată, s-a urgentat realizarea aceste lucrări anterior finalizării întregului proiect de amenajare a Pieței Catedralei”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

  Teoretic, lucrările sunt în grafic

  Conform contractului, constructorul are termen de finalizare a lucrărilor de modernizare a pieței 12 luni. Municipalitatea e de părere că lucrările sunt în grafic, astfel că ar urma să fie finalizate cel mai probabil în această iarnă.

  Amintim că proiectul tehnic pentru reamenajarea Pieței Catedralei a fost întocmit de firma timișoreană Atelier Decumanus SRL (contra sumei de 383.537 lei), iar lucrările în sine au fost câștigate la licitația din 2021 de firma Tehnodomus, investiția ridicându-se la 24 milioane lei.

  Nicio informație despre statuia dedicată Regelui Mihai

  La începutul acestui an, primarul Călin Bibarț anunța că a purtat discuții cu Casa Regală a României, în vederea amplasării unei statui dedicate Regelui Mihai, în Piața Catedralei, intenție cu care Familia Regală a fost de acord.

  De atunci însă, Primăria nu a mai transmis nicio veste despre această intenție. Nu se convenise nici asupra locației exacte din piață, nici asupra felului în care va fi realizată statuia, ori asupra modului în care va fi desemnat un sculptor pentru a o realiza.

  Nici la această oră nu am primit informații suplimentare de la Primăria Arad, astfel că putem presupune ori că s-a renunțat la idee, ori că se va realiza într-un alt proiect viitor, nu concomitent cu aceste lucrări desfășurate acum astfel încât să fie deja amplasată la momentul recepției acestor lucrări.

  Citește și: Ce a fost și ce a ajuns proiectul de reamenajare a Pieței Catedralei · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.