luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  „Da și Eu Pot”- un proiect venit în sprijinul copiilor diagnosticați cu diabet de tip 1

  de Special Arad | 4 iulie 2017, 11:45 AM | Știri Arad

  0

  “Da și Eu Pot” este un proiect inițiat de doi oameni obișnuiți, Gabriela-Elena și Cristian Airinei, din credința că viața oamenilor din Romania se poate schimba, atât timp cât lupți pentru cauza în care crezi.  Astăzi, 4 iulie promotorii campaniei ajung și în Arad, pe bicicletă.

  Gabriela-Elena Airinei a fost diagnosticată cu diabet tip 1 în anul 2002, an din care a început lupta ei cu monitorizarea glicemiei: 4 înțepături zilnic pentru monitorizarea glicemiei și alte 4 pentru administrarea insulinei, mai bine de 2.920 de înțepături într-un an. După 15 ani de diabet și peste 43.800 de înțepături, Gabriela s-a intrebat cum suportă un copil toată această suferință, mai ales că, în cazul copiilor, pot fi și 10 înțepături într-o zi doar pentru măsurarea glicemiei și alte 5 pentru administrarea de insulină.

  “Cum poate fi viața unui copil care trebuie să se înțeape de peste 10 ori pe zi? Cum poate fi viața unui părinte îngrijorat tot timpul de valoarea glicemiei copilului său, care se întrebă permanent: Oare a mâncat, oare și-a calculat corect doza de insulină? Este o grijă permanentă și o mare provocare pentru un copil să se înțepe la școală ca să-și măsoare glicemia. Există acum soluții prin care acești copii pot avea o viață mai frumoasă și prin care părinții să își facă mai puține griji. Există aparate de monitorizare a glicemiei care necesită o singură înțepătură pe zi pentru calibrarea glicemiei și care le poate transmite părinților informații privind valoarea glicemiei copilului prin telefon. Prin programul Da și Eu Pot dorim să sprijinim cât mai mulți copii prin achiziționarea acestor aparate și a consumabilelor necesare. Din păcate, aceste aparate sunt scumpe și mulți dintre părinți nu și le pot permite, iar Casa Națională de Asigurări de Sănătate are un program care funcționează doar pe hârtie” a declarat Gabriela-Elena Airinei.

  Gabriela-Elena și Cristian Airinei, inițiatorii acestui program, vor face turul României pe bicicletă, vor pedala 30 de zile, vor parcurge peste 3000 de km prin 21 de județe .

  Turul României de bicicletă începe duminică 25 iunie, ora 11, în București pe traseul Parcul Izvor  (Bdul. Națiunile Unite)– Piața Unirii – Parcul Tineretului – Șos Giurgiului – cu prima oprire la Giurgiu.

  Oricine poate susține acest proiect prin donații în contul Asociației Sprijin pentru Diabet Cont LEI Banc Post: RO86BPOS70608474041RON01 sau platformele de donații: GalantOM și Bursa Binelui, donații de la persoane fizice necomisionate de către bancă

  http://sprijinpentrudiabet.galantom.ro/event-projects/view?id=799

  https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Da-si-eu-pot

  Aici poți să pedalezi în turul României împreună cu Gabriela și Cristian  www.dasieupot.ro/pedaleaza-cu-noi

  Mai multe informații despre acest proiect si inițiatorii acestuia găsiți la www.dasieupot.ro. Tot aici îi puteți urmări zilnic, ei vor povesti întâmplările din ziua respectivă și planurile pentru următoarea, fiind astfel în contact cu comunitățile de bicicliști și de persoane cu diabet din țară.

  Fondurile generate de această aventură vor fi donate Asociației „SPRIJIN PENTRU DIABET” pentru achiziționarea de sisteme de monitorizare a glicemiei destinate copiilor diagnosticați cu diabet insulinodependent.

  Asociația „Sprijin pentru Diabet” s-a născut din dorința de a ne ajuta copii diagnosticați cu diabet zaharat tip 1 prin organizarea de activități și proiecte care să facă viața frumoasă micuților dulcinei. Printre proiectele implemenatate pot fi menționate: Telemedicina pentru copilul insulinodependent 2015 – 2016 și Programul de monitorizare a glicemiei 2016. Mai multe informații găsiți la www.sprijinpentrudiabet.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.