sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Alexandru își va serba ziua de naștere altfel, „Alături de ei”. Tânărul arădean a pus la cale o campanie deosebită pentru familiile nevoiașe

  de Special Arad | 7 august 2018, 12:42 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Până pe data de 5 Septembrie, la Arad se derulează o campanie de colectare de donaţii pentru familii nevoiaşe şi copii săraci de etnie romă. Acţiunea umanitară „Alături de ei!” a fost iniţiată de Alexandru Șipoș , în vârstă de 25 de ani.

  „Donaţiile pot consta în alimente de bază, dulciuri ambalate, fructe, prăjituri şi jucării pentru copii”, a declarat Alexandru.

  El precizează că prin această campanie vrea să ajute 20 de familii defavorizate din comunităţi de romi din Arad. Scopul campaniei este acela de a stimula, încuraja şi susţine participarea activă, civică şi responsabilă a tinerilor romi.

  „În concluzie, incluziunea romilor prin încurajarea accesului acestora la educație, se poate realiza prin combinarea unor strategii menite să reducă diferențele sociale și economice dintre copii, prin limitarea decalajelor de alfabetizare dintre copii încă de la vârsta preșcolară, și nu în ultimul rând prin asigurarea de servicii de sănătate de calitate pentru toți copiii, dar și condiții de locuire adecvate dezvoltării lor armonioase. Problemele romilor sunt, de fapt, problemele tuturor românilor săraci care nu au acces la educație, la servicii de sănătate sau locuiesc în condiții precare. Pe ei nu ii ajuta nimeni pentru ca nu pot vota”, mai adaugă Alexandru Șipoș.

  Sâmbătă va fi ziua lui Alexandru şi o va petrece printre ei, ocazie prin care le va duce tot felul de ajutoare pe care le va aduna de la prieteni. Cei care doresc să se alăture campaniei pot scrie pe pagina de Facebook a îniţiatorului. Astăzi, Alexandru va demara o strângere de fonduri pe Facebook, pentru cei plecați în străinătate sau străini.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.