sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Crucea Roșie se alătură convoiului umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia

  de Special Arad | 11 februarie 2023, 1:56 PM | Știri Arad

  0

  Crucea Roșie Arad

  Având în vedere că în urmă cu câteva zile, în Turcia, a avut loc un cutremur care a dus la pierderea a zeci de mii de vieți, precum și extraordinare distrugeri materiale, Cruce Roșie Arad se alătură tuturor filialelor din România în organizarea unei campanii de colectare fonduri, hotărând să fie vină în ajutorul poporului turc. Separat de această campanie, prin stocurile din depozite sau prin donațiile ce urmează să fie donate, Crucea Roșie Arad transmite că se alătură convoiului umanitar axat pe nevoile transmise de către Semiluna Rosie, prin IFRC.

  Din cauza greutăților legislative,  Crucea Roșie nu poate primi sub formă de donații haine, pături, alimente de la persoane fizice pentru victimele cutremurului din Turcia

  „În primă fază, Crucea Roșie România  va acoperii nevoi doar din recomandările federației de Cruce Roșie Geneva, care coordonează unitar nevoile, urmând ca apoi, în funcție de necesități, să se încerce sprijinirea și cu alte materiale/produse, în funcție de discuțiile și aprobările primite de la Semiluna Roșie. În acest sens, pentru a fi operativi și pentru a putea duce la îndeplinire misiunea noastră, fără a întâmpina dificultăți, vă rog să aveți în vedere următoarele aspecte:

  –  Donațiile de produse de la persoane fizice sunt greu de gestionat și nu pot fi transportate către Turcia, din motive de formalități vamale
  –  Donațiile de materiale și produse alimentare se vor face în cantități mari, paletizat, având certificate de calitate/proveniență (atenție să nu avem produse care nu pot fi duse în Turcia din motive religioase: produse din carne de porc/băuturi alcoolice)
  – Cei care doresc să se alăture convoaielor organizate, sunt rugați să ne contacteze și să stabilim înainte care este încărcătura, greutate, valoarea, etc.
  – Dacă sunt unități economice care doresc să doneze cantități mai mari de alimente, cazarmament nou, rog să ne contactați la filiala Arad, sau la telefon 0257281625 , pentru a stabili actele necesare pentru vamă, știind că Turcia nu este țară UE sunt necesare o serie de acte”, transmite Iudita Cuvineanu, de la Crucea Roșie Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.