Cursă infernală! Unterweger și Todincă aleargă în cel mai dificil ultramaraton montan din România!

  de Lucian Dănilă | 23 aprilie 2014, 6:24 PM | Sport

  0

  În premieră, în acest an doi arădeni vor alerga cel mai dificil ultramaraton montan din România. Maratoniștii arădeni Roland Unterweger și Dacian Todincă vor alerga pe 18-19 iunie în Ultramaratonul montan „Bucegi 7500”.

  Este un maraton montan pe o distanță de 90 km, cu diferență totală de nivel de 7500 m. Timpul maxim pentru parcurgerea acestei curse este de 40 ore.Timpul mediu al echipelor participante din anii trecuți este de aproximativ 30 de ore. Este un ultramarton de echipă, în care cei doi alergători sunt obligați să alerge împreună pe tot parcursul traseului, zi și noapte, transmite asociația Kipkelenge Running Team.

  În fiecare an o parte din echipele care se participă la această cursă infernală abandonează pe parcurs. În 2013 s-au aliniat la start 61 de echipe, doar 47 trecând linia de sosire. În 2012 s-au aliniat la start 76 de echipe dintre care doar 38 (jumătate!) au trecut linia de sosire, se arată în comunicatul remis de Kipkelenge Running Team.

  Se antrenează participând la alte curse montane

  Până la data Ultramaratonului Bucegi 7500 cei doi maratoniști arădeni, alături de alți colegi din Kipkelenge Running Team vor mai alerga câteva curse montane (inclusiv un maraton și un ultramaraton de 50 km) pentru a se antrena pentru această mare provocare. Datorită timpilor înregistrați în ultimele competiții la care a participat, în baza statisticilor pe care le deținem, Roland a devenit cel mai bun maratonist arădean al tuturor timpurilor. Totodată, Dacian Todincă este un experimentat al muntelui, ceea ce va crește substanțial șansele echipei de a trece linia de sosire a acestui Ultramaraton.

  Au participat la Maratonul de la Paris

  În luna aprilie cei doi arădeni au participat și la Maratonul de la Paris, stabilind amândoi recorduri personale de timp (2:42:09 pentru Roland, respectiv 3:06:06 pentru Dacian). Roland Unterweger a fost și primul român care a trecut linia de sosire a acestei curse (poziția 123 în clasamentul final, din 40.000 de participanți).

  Kipkelenge Running Team este o echipă de alergători amatori din Arad înființată în 2013. Kipkelenge Running Team nu are personalitate juridică și este formată din oameni care au în comun pasiunea pentru alergare și depășirea propriilor limite. Numele ei a fost inspirat dintr-un joc de cuvinte format din numele vestiților alergători kenyeni de maraton!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.