Cum vor putea descărca românii Pașaportul Covid




Parlamentul European (PE) a aprobat definitiv, ieri, certificatul digital de vaccinare, necesar pentru a-i scăpa pe turiştii care vor să călătorească în UE de o serie de restricţii de călătorie impuse de statele membre în contextul pandemiei. Potrivit PE, documentul nu are menirea de a restricţiona libertatea de circulaţie, ci dimpotrivă, de a o facilita. În România, documentul va fi disponibil de la 1 iulie, iar de implementarea lui se ocupă STS „Paşaportul Covid” – aşa cum a devenit cunoscut opiniei publice, deşi PE subliniază că nu va fi un document de călătorie – va fi emis gratuit de autorităţile naţionale şi va fi disponibil în format digital sau pe suport de hârtie şi va include şi un cod QR. Documentul va dovedi că deţinătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obţinut recent un rezultat negativ la testul RT-PCR. În practică, va fi vorba de trei certificate distincte. (…)
În România, platforma privind certificatele digitale COVID va fi implementată cu suportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, până la data de 1 iulie, a declarat directorul STS, Ionel-Sorin Bălan, citat de Digi24. Directorul STS a explicat că platforma informatică va permite generarea a trei tipuri de certificate: de vaccinare, de ieşire din boală şi de testare.
„Se va accesa un portal. Pe acest portal, persoana care doreşte descărcarea unui certificat va furniza câteva date. Aceste date vor fi verificate în sistemele informatice pe care le avem la dispoziţie, respectiv Registrul Naţional de Vaccinare sau Coronaforms, Registrul electronic pentru vaccinare şi aplicaţia Coronaforms pentru celelalte tipuri de certificate. După aplicarea cererii unuia dintre certificate sau mai multe, persoana care încearcă să intre în posesia unui asemenea certificat va primi în contul personal, înregistrat pe platforma informatică, acest document. Acest certificat poate fi ţinut fie în mod electronic (pe telefonul mobil sau pe alt device), fie poate fi printat şi prezentat autorităţilor, existând, de asemenea, aplicaţie dezvoltată care permite verificarea autenticităţii documentului prezentat”, a explicat directorul STS.
Citeste mai multe pe adevărul
Comentariile portalului
După cum reiese și din comentarii, Aradul e un fel de Timișoara de mâna a treia (nici măcar de mâna a doua) cam la toate capitolele. (...)
Pai si unde e aplicatia EPIDS??? Suntem in iulie deja, ea nu exista ...
== BATE CAMPII EX-OSPATARUL DE PECICA -- VICELE ESTE ALES DIN RANDUL CONSILIERILOR DE CATRE CONSILIERI -- NU ESTE ALES PRIN VOT POPULAR . = E SIMPLU DAR EX OSPATARUL NU PRICEPE -- (...)