Călin Georgescu a dat în judecată Administrația Prezidențială, SRI, SIE, MAI și STS





Călin Georgescu a dat în judecată Administrația Prezidențială, SRI, SIE, Ministerul Afacerilor Interne – DGPI și STS, într-o acțiune făcută la Curtea de Apel București. El a contestat documentele serviciilor secrete cu privire la campania sa electorală pentru turul întâi al alegerilor prezidențiale, care au fost desecretizate de CSAT pe 4 decembrie. Judecătorii sunt așteptați să ia o decizie, miercuri, într-o ședință.
Acțiunea în contencios administrativ și fiscal are drept obiect„ suspendare executare act administrativ” și a fost înaintată ca reclamanți de Călin Georgescu și de Asociația pentru Apărarea Libertăților Publice APALP. Astfel, conform sursei citate, „pârâții” sunt Administrația Prezidențială, Serviciul Român de Informații (SRI), Serviciul de Informații Externe (SIE), Direcția General de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interrne și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).
Completul de șase judecători ai Curții de Apel București au decis, marți, amânarea cauzei pentru miercuri, 11 decembrie, mai arată informațiile de pe portalul instanțelor. Pe 6 decembrie, Curtea Constituțională a decis, cu unanimitate de voturi, să anuleze primul tur al alegerilor prezidențiale. Hotărârea CCR a venit la două zile după ce Iohannis a desecretizat informațiilor de la serviciile secrete care au documentat și transmis CSAT date despre imixtiunea unui „actor statal” în campania candidatului independent Călin Georgescu.
Citește și: Niște alegeri care au fost, dar n-au fost alegeri și un popor care trăiește virtual
Comentariile portalului
Un specialist în IT mai serios nu lucrează moca. Între timp, desigur, nimeni nu mai dă un ban pe un ziar, fie și online, dar pretențiile (deseori cu acuzaț (...)
Urmeaza scumpiri f. mari la materialele de constructii, cine va suporta noile costuri, poate aflam daca nu este "SS" cat au fost pusi la plata vinovatii acestui esec....anuntat, tot (...)
@alexandrion Stai liniștit că moderatorii umblă la comentariile care nu le sunt pe plac și nu le mai afișează, dar nu se consideră cenzură. În loc să-ș (...)