marþi, 3 decembrie, 2024

Special Arad Logo

    Cum vor putea descărca românii Pașaportul Covid

    de - | 10 iunie 2021, 8:56 AM | Naţional

    1

    Parlamentul European (PE) a aprobat definitiv, ieri, certificatul digital de vaccinare, necesar pentru a-i scăpa pe turiştii care vor să călătorească în UE de o serie de restricţii de călătorie impuse de statele membre în contextul pandemiei. Potrivit PE, documentul nu are menirea de a restricţiona libertatea de circulaţie, ci dimpotrivă, de a o facilita. În România, documentul va fi disponibil de la 1 iulie, iar de implementarea lui se ocupă STS „Paşaportul Covid” – aşa cum a devenit cunoscut opiniei publice, deşi PE subliniază că nu va fi un document de călătorie – va fi emis gratuit de autorităţile naţionale şi va fi disponibil în format digital sau pe suport de hârtie şi va include şi un cod QR. Documentul va dovedi că deţinătorul a fost vaccinat, s-a vindecat în urma infectării sau a obţinut recent un rezultat negativ la testul RT-PCR. În practică, va fi vorba de trei certificate distincte. (…)

    În România, platforma privind certificatele digitale COVID va fi implementată cu suportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, până la data de 1 iulie, a declarat directorul STS, Ionel-Sorin Bălan, citat de Digi24. Directorul STS a explicat că platforma informatică va permite generarea a trei tipuri de certificate: de vaccinare, de ieşire din boală şi de testare.

    „Se va accesa un portal. Pe acest portal, persoana care doreşte descărcarea unui certificat va furniza câteva date. Aceste date vor fi verificate în sistemele informatice pe care le avem la dispoziţie, respectiv Registrul Naţional de Vaccinare sau Coronaforms, Registrul electronic pentru vaccinare şi aplicaţia Coronaforms pentru celelalte tipuri de certificate. După aplicarea cererii unuia dintre certificate sau mai multe, persoana care încearcă să intre în posesia unui asemenea certificat va primi în contul personal, înregistrat pe platforma informatică, acest document. Acest certificat poate fi ţinut fie în mod electronic (pe telefonul mobil sau pe alt device), fie poate fi printat şi prezentat autorităţilor, existând, de asemenea, aplicaţie dezvoltată care permite verificarea autenticităţii documentului prezentat”, a explicat directorul STS.

    Citeste mai multe pe adevărul

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Comentarii

    1. Când logica devine dureroasă apar sofismele convenabile.
      Regula privind tranzitarea intracomunitară este libertatea de tranzit.
      Excepția o reprezintă interdicțiile de tranzit motivate de pandemie.
      Se spune că Certificatul covid vine să faciliteze tranzitul. Cum îl facilitează? Devine excepție la excepție.
      Regula – tranzit nerestricționat
      Excepția – restricții pentru pandemie
      Excepția la excepție – anularea excepției pentru cei cu certificat – adică revenirea la regulă – fără restricții.
      Concluzia:
      2 categorii distincte:
      – cu certificat – regula generală de nerestricționare
      – fără certificat – excepția, respectiv restricții
      Logic avem astfel o discriminare a celor care nu au un astfel de certificat și care sunt supuși unor restricții comparativ cu cei care dețin un astfel de certificat și care nu sunt supuși restricțiilor și astfel privilegiați.
      Oricum afirmația că certificatul vine să faciliteze tranzitul este o manipulare jegoasă pentru proști.

      --1 voturi
      +1
      -1

    Scrie un comentariu

    0 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.