duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum să alegi bicicleta perfectă pentru oraș

  de Special Arad | 21 octombrie 2021, 10:49 AM | Advertorial

  0

  Călătoria cu bicicleta este o opțiune excelentă de transport pentru muncă, vizitarea prietenilor sau doar pentru a te ă plimba și a te menține în formă.

  Ciclismul urban în sine era deja o tendință ecologică și de fitness care promova mobilitatea urbană și bunăstarea fizică, și este cu atât mai mult în ziua de astăzi.

  Iată care sunt avantajele ciclismului în oraș și ce nu trebuie să pierzi din vedere atunci când alegi cea mai bună bicicletă de oraș.

  Bicicleta ideală în funcție de starea fizică

  Vestea bună este că oricine are abilitatea, indiferent de vârstă, de a merge cu bicicleta în oraș. Cu toate acestea, este important să previi bolile cronice și să ai o stare fizică acceptabilă, iar o bicicletă este perfectă pentru acest lucru.

  Vizitează un magazin

  Este important să vizitezi un magazin fizic atunci când alegi o bicicletă, deoarece este posibil ca achiziția online a unei biciclete să nu te lase mulțumit. În plus, un consultant dintr-un magazin de biciclete îți va spune în mod clar ce dimensiune este potrivită pentru tine și îți va da cele mai bune sfaturi. În plus, vânzătorul va fi în măsură să îți răspundă la întrebări și să ia în considerare pentru ce vrei să folosești bicicleta: fie pentru distanțe scurte periodice, rute ocazionale la distanță sau distracție în oraș.

  Pentru ce distanțe veți folosi bicicleta?

  În piață există mai multe tipuri de biciclete cu care poți călători în oraș. Unele magazine clasifică bicicletele drept „urbane”, „montane” și „rutiere”, dar în funcție de nevoile tale poți găsi și asambla bicicleta hibridă după bunul plac. Pentru a merge pe bicicletă în oraș, trebuie să știi dacă călătoriile tale regulate sunt lungi, scurte sau medii. Adică, există oameni care se deplasează la birou la numai un kilometru sau doi distanță și pentru ei este cel mai recomandat un model urban tradițional. Dar există și alții care au nevoie de deplasare pentru până la 15 sau 20 de kilometri în același oraș sau în împrejurimi și, pentru aceasta, bicicleta trebuie să fie potrivite pentru aceste distanțe. În acest caz, este recomandată o bicicletă rutieră (ale cărei caracteristici sunt mai sportive) și nu o bicicletă de oraș.

  Care este cea mai bună pentru oraș și cea mai sigură?

  Oricare dintre cele trei poate funcționa, dar alege biciclete de oraș dacă trebuie doar să mergi pe o suprafață plană și fermă. Dacă în schimb ai nevoie de securitate și nu de viteză, este posibil să ai nevoie de altceva. Există persoane care preferă biciclete de munte pentru bulevarde, deoarece anvelopele lor mai grele se lipesc bine de trotuar și evită derapajele și accidentele pe teren umed. Dacă ceea ce cauți este o bicicletă sigură, o bicicletă montană merită banii, deoarece răspunde bine la gropi și denivelări ale drumului. Dezavantajul este că cu acest tip de biciclete vei sacrifica siguranța pentru confort și ușurință, deoarece aceste modele (montane) sunt mai grele și sunt adesea dificil de mutat.

  Biciclete electrice?

  În plus, există biciclete electrice pe piață care îți vor ușura foarte mult munca. Înainte de a alege una din acest tip, ține cont de caracteristicile motorului și, bineînțeles, că vei cheltui mai mult decât pe o bicicletă tradițională (atât în ​​avans, cât și dacă se defectează). Bicicletele electrice sunt ideale pentru persoanele cu probleme de sănătate, excesul de greutate sau confort.

  Bicicleta pliabilă

  Dacă ai puțin spațiu acasă și călătoriile tale sunt destul de scurte până la biroul aflat la câteva străzi distanță (și nu vei intra niciodată pe secțiuni de drum de mare viteză sau foarte denivelate), poți opta pentru bicicleta pliabilă ieftină și populară. Această opțiune cu roți mici care pot fi realizate din oțel, aluminiu sau chiar din fibră de carton ultra-rigidă, este poate alternativa perfectă urbană, deși foarte limitată în ceea ce privește acoperirea. Dacă pe lângă utilizarea regulată pe distanțe mici, vrei să mergi din când în când și cu trenul, metroul sau autobuzul, această opțiune este potrivită pentru tine, deoarece poate fi ușor compactată și transportată în mână.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.