Cum s-a modificat prezenţa la alegerile locale din 1992 până în zilele noastre | Infografic





Începând cu anul 2012, alegerile locale s-au desfăşurat într-un singur tur. Înaintea acestui moment, alegerile locale presupuneau două tururi de scrutin. În toţi anii electorali, la cel de-al doilea tur al alegerilor locale, la nivel național, au participat mai puţini cetăţeni decât la primul tur. Primele alegeri locale postdecembriste, organizate la 9 februarie 1992, au înregistrat o prezenţă ce avea să devină record după 1989, de aproximativ 65% dintre cei 16.647.728 de cetăţeni cu drept de vot.
Cea mai ridicată prezenţă la vot la primul tur al alegerilor locale de după 1989 a fost înregistrată la scrutinul local din 1992 (65%), în timp ce rata de participare cea mai scăzută la primul tur s-a întâlnit la alegerile locale din 2008 (48,81%).
În privinţa turului al doilea, cea mai ridicată prezenţă la vot s-a înregistrat la alegerile din 1996 (54,7%), în timp ce participarea cea mai scăzută s-a înregistrat la scrutinul local din 2000 (46,93%).
Agenția de știri Agerpres a consultat datele Biroului Electoral Central și le-a rezumat într-un infografic:
sursa: Agerpres.ro
Comentariile portalului
Arghir asta ospatarul, le stie pe toate, la cate mese a servit a furat meserie de la fiecare
L-ați citit? Nu ne dați și nouă sursa, că am vrea să-l citim și noi
Aveti dreptate. Se face mare tam tam la misca, ca este mizerie la fantani. Eu frecventez zilnic fantana de la Satu Nou. Nici urma de gunoi. Deci conteaza educatia. Enorm!!!