joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum arată strugurii perfecți? Un ciorchine a fost vândut la licitație pentru o sumă colosală

  de Special Arad | 9 iulie 2015, 6:58 PM | Gurmand

  0

  Un ciorchine de struguri „perfecți” a fost vândut la licitație în Japonia pentru prețul record de 1 milion de yeni (7.460 de euro), adică 287 de euro pentru fiecare bob de strugure, conform AFP.

  Ciorchinele care numără 26 de boabe de struguri roșii a fost scos la licitație la Kanazawa, localitate aflată la 300 de kilometri nord-vest de Tokyo și a doborât recordul înregistrat anul trecut, când un astfel de ciorchine s-a vândut pentru suma de 550.000 de yeni.

  Fiecare bob al acestui ciorchine „perfect” are dimensiunile unei mingi de ping-pong și cântărește cel puțin 20 de grame.

  Câștigătorul licitației este Masayuki Hirai, chef la Hotelul Nikko din Kanazawa.

  Tot în acest an, doi pepeni galbeni Yubari de Hokkaido, de asemenea „perfecți” și considerați un simbol al statusului social ridicat, au fost vânduți la licitație pentru suma de 1,5 milioane de yeni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.