joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Cu Maya la plimbare” – expoziție de desene

  de Special Arad | 5 decembrie 2016, 12:46 PM | Cultură

  0

  Expoziția de desene a Mayei Baranyai, eleva cea hăruită de la Liceul arădean de Artă ”Sabin Drăgoi” mai poate încă fi văzută, luna aceasta, pe holul Bibliotecii Județene.

  Ca orice copil care are ceva de spus și dorește să fie luată în serios, Maya ne trage artistic de mânecă – pe noi adulții -, spunându-și timid, dar accentuat, colorat și grav opiniile în legătură cu ceea ce înseamnă pentru ea universul intim, dar și cel extins la care aspiră.

  Astfel, se adună în expoziția ei, ca într-o ladă cu jucării, animale : pisici, girafe și căței; portrete sofisticate de fete sofisticate, parcă luate din curtea oricărei școlii și nu numai. Nu numai, pentru că ”plimbarea picturală” la care ne invită Maya cu cei 10 ani ai ei, nu este deloc una strict copilăroasă . În lada ei cu jucării își fac loc simboluri ca: transcenderea – copacul umanizat; credința –Christ; timpul – orologiu cu pendule din stele, lună și pană; înțelepciunea – bufnița.
  ”Cu Maya la plimbare” te vei bucura copilărește, dar cu gravitate!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.