Criminalul fostului premier japonez Shinzo Abe a avut altă țintă. Nu se cunoaște motivul pentru care și-a schimbat-o…

  de Special Arad | 9 iulie 2022, 2:00 PM | Internaţional

  0

  Suspectul de asasinarea fostului premier japonez Shinzo Abe a recunoscut poliţiei că l-a vizat iniţial pe liderul unui grup religios căruia mama lui îi făcuse donaţii mari, până la punctul de a întâmpina probleme financiare, anunţă, sâmbătă, agenţia de presă japoneză Kyodo. .

  Tetsuya Yamagami, în vârstă de 41 de ani, a împărtăşit deja poliţiei resentimentele sale faţă de această organizaţie. El a crezut că Shinzo Abe avea legătură cu aceasta, scrie AFP:

  Motivul pentru care suspectul şi-ar fi schimbat ţinta este însă încă neclar, scrie news.ro.

  Vineri, fostul premier în vârstă de 67 de ani ţinea un discurs pentru Partidul Liberal Democrat (PLD), de guvernământ, înaintea alegerilor senatoriale de duminică, când împuşcăturile au răsunat în jurul orei 11:30, ora locală.

  A fost lovit la gât şi s-a prăbuşit, înainte de a fi transportat la spital. El a fost declarat mort câteva ore mai târziu.

  Trăgătorul a putut să se apropie de fostul premier şi a tras două focuri cu o armă artizanală, în timp ce accesul la armele de foc este strict reglementat în arhipelagul japonez.

  Shinzo Abe, cel mai longeviv premier al Japoniei, va fi înmormântat marţi.

  Foto: The Famous People

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.