marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Crima din strada Lourcine – prima premieră a acestui an la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

  de Special Arad | 18 februarie 2016, 2:07 PM | Cultură

  0

  Spectacolul „Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, în traducerea Violetei Popa, va deputa pe 28 februarie, în sala mare, la ora 19:00, aceasta fiind prima premieră a acestui an la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad. Regia poartă semnătura lui Alexandru Mâzgăreanu, unul  dintre cei mai apreciați tineri regizori români ai momentului.

  Alexandru Mâzgăreanu este la prima colaborare cu echipa Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad. Despre munca la realizarea acestui proiect, regizorul ne spune următoarele: „Ce m-a atras la «Crima din strada Lourcine», dincolo de existența unui mecanism comic extrem de bine pus la punct, cu răsturnări de situație la fiecare jumătate de pagină și gaguri la aproape fiecare replică, a fost faptul că vorbește cu mult cinism despre o problemă de moralitate. Atât decorul, cât și costumele și muzica, potențează latura ironică, dând o notă suprarealistă spectacolului. Cei cinci actori jonglează cu grație de la o stare la alta, oferind publicului o comedie spumoasă cu accente dramatice”.

  Despre rolul pe care el îl are în acest spectacol, actorul Marian Parfeni mărturisește, la rândul sau: „Piesa este o îmbinare de comic de situație și de limbaj, autorul folosindu-se de toate tehnicile teatrale pentru a scrie o comedie bulevardieră perfectă. Despre Alexandru Mâzgăreanu pot spune că este foarte meticulos în a dezvolta armonios temele acestei piese. Scenele cu personajul Justin sunt foarte solicitante dar împreună cu regizorul am descoperit mai ușor care este raportul și relația cu celelalte personaje. Spectacolul este unul antrenant și are absolut toate îngredientele necesare pentru o rețetă de succes. Sunt sigur că piesa se va juca mult timp de acum încolo”.

  Decorul este realizat de Romulus Boicu, costumele sunt create de Alexandra Mâzgăreanu iar muzica este compusă de Alexandru Suciu.

  Piesa este o comedie bulevardieră și îi are în distribuție pe actorii: Ștefan Statnic / Lenglumé, Cecilia Lucanu – Donat / Norine, Alex Mărgineanu / Mistingue, Marian Parfeni / Justin și Ioan Peter / Portand. Premiera spectacolului va avea loc în data de 28 februarie 2016, la sala mare a Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici”, de la ora 19,00.

  Biletele se pot deja achiziționa de la agenția teatrală sau de pe platforma biletmaster.ro.

  Cecilia Lucanu si Stefan Statnic

  Actorii Cecilia Lucanu și Ștefan Statnic

   

  Alexandru_MazgareanuAlexandru Mâzgăreanu s-a născut în anul 1987, în București. A absolvit cursurile Facultății de Teatru, specializarea Regie de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, la clasa profesorilor Tudor Mărăscu și Felix Alexa. Este absolvent al cursurilor de Master – Regie de Teatru din cadrul aceleași universități, la clasa prof.univ.dr. Alexa Visarion (2008-2010). A montat numeroase spectacole pe scenele celor mai importante teatre din București dar și pe scenele unor teatre din țară.

  Deși este unul dintre regizorii de teatru foarte tineri, spectacolele sale se bucură de mare succes din partea publicului dar și din partea criticilor de specialitate. Astfel că, pentru activitatea sa regizorală, Alexandru Mâzgăreanu a obținut numeroase premii și distincții, printre care: premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț „Pledez pentru tineri” ediția 2008 – secțiunea Școli de teatru – pentru regia spectacolului „Fool for love” de Sam Shepard; premiul pentru cel mai bun regizor în cadrul Galei „Comedia tine la TINEri”, ediția 2008 – pentru spectacolul „Romanțioșii” de Edmond Rostand; premiul pentru cel mai bun regizor la Gala Absolvenților UNATC 2010 – pentru spectacolul „Funcționarii” după A.P. Cehov; premiul pentru cel mai bun regizor pentru spectacolul „True West” la Festivalul de Teatru de la Piatra Neamț „Pledez pentru Tineri” la secțiunea Profesioniști, octombrie 2010; premiul revistei VIP pentru regia spectacolului „Fazanul” de Georges Feydeau în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FestIn pe Bulevard, Teatrul Nottara, în anul 2015.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.