Copiii până la 6 ani nu mai intră în carantină după intrarea în țară. Pentru cei între 6 și 16 ani trebuie test PCR

  de - | 27 iulie 2021, 1:15 PM | Coronavirus | Naţional

  0

  Copiii de până la 6 ani nu vor mai intra in carantină la sosirea în țară din țări aflate pe lista de risc epidemiologic, potrivit unei noi decizii luate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Până acum limita de vârstă era de 3 ani.

  Totodată, copiii între 6 și 16 ani nu vor intra în carantină dacă prezintă un test PCR cu rezultat negativ.

  O altă modificare vizează membrii delegaţiilor sportive care sosesc în România pentru participarea la competiţii sportive organizate pe teritoriul naţional, din ţări aflate în zona roşie de risc epidemiologic: CNSU propune exceptarea de la măsura carantinei dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară şi participă doar la activităţi în cadrul competiţiilor menţionate.

  Sursa: HotNews

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.