vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cooperativa „Munca în zadar”, filiala Arad, în acțiune

  de Raluca Medeleanu | 24 septembrie 2014, 1:29 PM | Strada

  0

  Un mare filosof contemporan avea o zicală care suna cam așa: mai rău decât să fii prost, e să lucrezi ca prostul”. Însă cuvintele acestea pline de înțelepciune nu au ajuns și pe la urechile unui angajat al Cooperativei „Munca în zadar”, filiala Arad.

  De câteva luni bune, am observat pe trotuarul Bulevardului Revoluției, traseul „fosta Poștă Mare – Lacul Pădurice” tur, retur, o mașinuță simpatică, condusă de un nene la fel de simpatic, strecurându-se printre trecători, la cele mai interesante și „optime” ore posibile, de regulă între 10 și 14.

  Marele beneficiu pe care îl aduce străzii este incontestabil. Periile utilajului dansează twist energic, ridicând praful în părul și hainele trecătorilor, azvârle chiștoacele de țigară printre pantofi, împingânu-le către intrările în magazine, iar în urma mașinuței, trotuarul primește un model de o frumusețe artistică abstractă, cu linii minimaliste de apă combinată cu detergent.

  Intenția „Cooperativei” este lăudabilă. Ea încearcă să ne ofere un oraș mai curat, mai igienic…dar…și aici intervine un mare DAR. Din câte știm, în orice oraș dintr-o țară civilizată, străzile și trotuarele sunt curățate pe timp de noapte, în mod neobservabil, când totul este pustiu și nu este deranjat nimeni. În plus, ceea ce consideră ei „spălare” a trotuarelor, este pe departe de a fi așa ceva. „Anemicul” jet de apă care curge din utilajul respectiv nu are câtuși de puțin forța necesară să curețe, ci din contră, tot ce reușește să facă e să ridice praful în aer, direcționându-l în plămânii oamenilor care au „norocul” să treacă pe acolo.

  Poate cu un utilaj mai performant, sau mai multe, altfel ar sta treaba…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.