Controale la taximetriștii din Arad. S-au dat amenzi de 40.395 lei

  de Special Arad | 16 May 2022, 4:54 PM | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Comunicat. În perioada 12 – 13 mai, poliţiştii rutieri au desfășurat o acțiune pe linie de poliție rutieră, în municipiul și județul Arad, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic, acționând asupra taximetriștilor, dar și a conducătorilor auto care efectuează transport public de persoane.

  Astfel, polițiștii au acționat la intrările/ieșirile din municipiul Arad, dar și în interiorul localității, unde au fost identificate zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic sau sunt puncte de interes identificate în urma analizelor proprii, ca fiind cu risc rutier ridicat.

  În cadrul activității desfășurate, au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 40.395 de lei, în baza OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

  Dintre acestea, 37 de sancțiuni au fost aplicate pentru pentru nepurtarea centurii de siguranță, 4 pentru folosirea telefonului mobil în timpul deplasării, 2 pentru neacordare prioritate pietoni, 2 pentru consum de alcool, iar 63 pentru alte abateri la regimul rutier.

  Totodată, pentru abaterile constatate, au fost reținute 6 permise de conducere, dintre acestea 2 pentru consum de alcool , 2 pentru neacordare prioritate pietoni și 2 pentru nerespectarea culorii roșii ale semaforului.

  De asemenea, au fost reținute 10 certificate de înmatriculare, 5 dintre acestea pentru inspectia tehnică periodică expirată iar 5 pentru defecțiuni tehnice ale vehiculelor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.