De acum, taximetriștii arădeni vor putea reintroduce tariful de noapte, respectiv cel extraurban

  de Raluca Medeleanu | 23 March 2022, 2:58 PM | Administraţie | Topic special

  0

  imagine cu rol ilustrativ (Google Street View)

  Intenția de modificare a regulamentului de funcționare a taximetrelor de pe raza municipiului Arad a fost anunțată încă de la începutul anului, iar acum a fost supusă la vot de consilierii locali în ședința de miercuri, 23 martie, proiectul de hotărâre fiind aprobat în unanimitate.

  Forma finală a documentului a fost pusă la transparență la începutul acestei luni și a stârnit reacții negative, întrucât s-a interpretat faptul că odată aprobată ar urma să aibă repercusiuni asupra tarifului. Acest lucru a fost negat însă de solicitanții acestor modificări, anume de Camera taximetriștilor, filiala Arad și de Asociația Banat – Crișana Arad, care ne-au explicat că prin modificarea pragului de tarif maximal la 7,5 lei în loc de 3,5 lei nu se afectează tariful de distanță din municipiu, ci – practic – este o pârghie legală prin care de acum taximetriștii vor putea reintroduce un tarif diferit pe timp de noapte, respectiv unul diferit pentru deplasările din afara municipiului, căci din cauza unei hotărâri din 2010, prețul a rămas blocat la 3,5 lei.

  Mai exact, dacă anii anteriori tariful de noapte și cel din exteriorul Aradului era de 3,5 lei per km, cel aplicat pentru deplasările pe timp de zi în interiorul municipiului era mai mic. Cu anii, din cauza scumpirilor, cel din interiorul orașului a tot crescut câte puțin, astfel că în ultimii ani a ajuns să echivaleze tariful de noapte și cel extern, astfel propriu-zis taximetriștii nu mai primeau nicio compensație prin faptul că lucrau noaptea, ori că se deplasau pe distanțe mult mai mari.

  Odată aprobat proiectul de hotărâre de astăzi, firmele de taximetre vor avea posibilitatea legală să mărească tariful de noapte și cel extraurban. Momentan, nu îl vor ridica până la pragul maxim admis în proiectul de hotărâre. Mai mult, din ce ne-au declarat cei de la Asociația Banat-Crișana, respectiv de la Camera taximetriștilor, nu se pune problema modificării tarifului de distanță, adică a sumei pe care o plătesc arădenii pentru deplasările în timpul zilei pe raza municipiului Arad.

   

  Mai multe explicații pe subiect puteți citi în articolul din 10 martie, AICI.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.