duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Taximetriștii arădeni au protestat încurcând traficul rutier în oraș. Cer eliminarea Bolt, Uber și a altor „companii alternative”

  de Special Arad | 20 iunie 2023, 11:24 AM | Știri Arad

  9

  Aproximativ 50 de taximetre se află în acest moment pe Calea Zimandului în cadrul unui protest care are loc astăzi, între orele 11:00 și 13:00, la nivel național. Taximetriștii arădeni, la fel ca și alți colegi ai lor din țară, cer interzicerea companiilor de transport alternativ de pe piață.

  Traficul rutier este îngreunat pe Calea Zimandului din cauza protestului. Poliția se află la fața locului pentru a monitoriza situația.

  UPDATE (ora 11:38)

  În jurul orei 11:40, taximetriștii au îngreunat circulația în zona Podgoria. „Pe Strada Corneliu Coposu e ștau. Evitați zona Lacului”, a scris pe Facebook o arădeancă.

  355136210 10223774901902694 3024265979718586039 n
  Foto: Ada Jianu / Info Trafic Arad – Oficial, Facebook

  UPDATE (ora 11:50)

  În acest moment, coloana de taxiuri a ajuns în centrul Aradului, pe Bulevardul Revoluției. Circulația este dirijată de polițiști, iar trecerea pe bulevard este restricționată la intersecția bulevardului Revoluției dintre străzile Nicolae Grigorescu și Crișan.

  355581768 1920658041666183 4229052500994766921 n

  Taxiurile vor purta panglici tricolore la oglinzile retrovizoare şi antena taxi, iar sloganurile şi banerele vor fi puse pe geamurile laterale spate şi lunetă, scrie libertatea.ro.

  Protestul are loc în Cluj, Alba Iulia, Arad, Adjud, Aiud, Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Blaj, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Craiova, Făgăraş, Focşani, Galaţi, Târgu Mureş, Piatra Neamţ, Piteşti, Sibiu, Suceava, Iaşi, Târgu Jiu, Tulcea, Timişoara, Mediaş, Ocna Mureş, Ploieşti, Sebeş și Sighişoara.

  Taximetriștii susțin că statul acordă tratament preferenţial companiilor de ride-sharing şi că asta le pune în pericol activitatea.

  Conform Libertatea, revendicările șoferilor de taxi sunt:

  •  Respectarea OG 49/2019, respectiv Legea 204/2019 și suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare existente în cuprinsul Legii 204/2019.

  •  Respectarea art.6 din Legea 204/2019, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC.

  •  Eliminarea din cuprinsul art.13 al. (2) din Legea 204/2019, emiterea copiilor conforme exclusiv autoturismelor aflate în proprietatea operatorului de transport alternativ sau contract de leasing.

  •  Interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme sau reglementarea la nivel local și încasarea taxelor de publicitate conform legii.

  •  Respectarea recomandărilor Consiliului Concurenței legată de transparența modului de tarifare și eliminarea tarifului dinamic, a precizat loan Pugna, vicepreședinte Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Devin penibile aceste comentarii de genul ”respect la noi în țară”. Respect din partea cui? Respectul se câștigă. Iar atunci când, timp de 30+ de ani, mergem și votăm cu toate nulitățile posibile, e cam straniu să ne așteptăm ca alții să ne respecte. Mai ales când noi între noi nu o facem. Pentru cei care simt nevoia să găsească vinovați, să se uite în oglindă. Personal, susțin concurența într-o piață liberă. Aceste companii de ride sharing s-au născut fiindcă exista cerere pe piață. Din nefericire, taximetriștii sunt incapabili să-și asume responsabilitatea pentru declinul acestei ”bresle”. Sunt incapabili să se adapteze. Binențeles, sunt și taximetriști care înțeleg conceptul de profesionalism, dar prea puțini. De ce nu aș alege o mașină curată, modernă, sigură, condusă de un șofer amabil și politicos de la Bolt, de exemplu, în locul unor mașini peticite, mirosind a țigari și odorizante ieftine conduse de indivizi care îți dau impresia că îți fac un mega favor.

   +8 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.