Cancelarul german își întrerupe vacanța pentru a salva de la faliment cel mai mare importator de gaze

  de - | 22 July 2022, 3:10 PM | Internaţional

  0

  Criză gaze Germania – Cancelarul Scholz întrerupe vacanța de vară pentru a salva Uniper. Se pregătește un nou pachet de salvare pentru cel mai mare importator german de gaze.

  Cancelarul german își întrerupe vacanța și se întoarce la Berlin pentru a salva gigantul german Uniper. Compania de gaze utilizează rezervele de lichiditate rămase și beneficiază de un împrumut de mai multe miliarde de dolari de la banca de dezvoltare de stat KfW.

  Cea mai mare companie germană de energie, deținută în mare parte de compania finlandeză Fortum, se află în prezent sub o presiune enormă, deoarece Rusia a restricționat aprovizionarea cu gaze către Germania și Europa de Vest, iar prețurile pieței gazelor au crescut enorm. Guvernul federal lucrează în prezent la un pachet de ajutor pentru Uniper. Compania a solicitat recent ajutor de stat.

  Mai multe detalii AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.