Peste 14 milioane de lei pentru consultanță și supraveghere a modernizării lotului 2 al liniei CFR Caransebeș – Timișoara – Arad

  de Raluca Medeleanu | 7 March 2023, 9:49 PM | Regional

  0

  Arhivă CFR Infrastructură - modernizarea infrastructurii feroviare

  CFR Infrastructură a semnat marți, 7 martie, un contract de 14,24 milioane lei (fără TVA) cu firma TPF Inginerie SRL, pentru serviciile de consultanță și supraveghere a lucrărilor de modernizare a tronsonul de linie cale ferată dintre Lugoj și Timișoara (est). Lucrările la această secțiune reprezintă lotul 2 aferent obiectivului de investiții „Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad”, care va asigura  funcționarea trenurilor de mare viteză.

  TPF Inginerie SRL este o companie de consultanță și inginerie integrată, membru al Grupul TPF cu sediul la Bruxelles, ce activează în domeniul ingineriei în 58 de țări și pe 5 continente, având peste 4.200 angajați. În România, compania are sediul în București. Domeniile de expertiză ale companiei sunt: transporturi (rutiere, portuare, aeroportuare, căi navigabile, căi ferate), alimentări cu apă și canalizare, construcții civile și energie regenarabilă.

  Pentru lotul 2 de cale ferată Caransebeș – Timișoara – Arad, TPF Inginerie SRL va coordona, va asigura consultanță și supervizare în cadrul celor două etape ale contractului, respectiv proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare. De asemenea, va avea responsabilitatea de a urmări ca proiectul tehnic să fie elaborat conform regulamentelor legale în vigoare.

  „Sursa de finanţare a contractului de consultanță și supervizare proiectare și modernizare a infrastructurii feroviare va fi asigurată din fonduri nerambursabile prevăzute în Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta 4 – Transport sustenabil, durata totală estimată a serviciilor prestate va fi de 103 luni (peste 8 ani)”, transmite CFR Infrastructură.

  Amintim că pentru lotul 4 aferent aceluiași proiect de modernizare a liniei Caransebeș – Timișoara – Arad, adică secțiunea dintre Timișoara (Ronaț Triaj) și Arad, serviciile de consultanță și supervizare au fost câștigate de firmele Baicons Impex SRL și Arez Lider Company SRL, ambele din București, valoarea contractului fiind de aproape 17 milioane lei.

   

  Citește și:

  • Italienii au câștigat licitația pentru lucrările la linia de tren de mare viteză dintre Arad și Timișoara. Trenurile vor putea merge cu 160 km/h • Special Arad · ultimele știri din Arad

  • Două firme asociate din București au câștigat contractul de consultanţă pentru linia de mare viteză Arad – Timișoara • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.