duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Consiliul Județean are în vedere cea de-a treia extindere pentru UPU

  Consiliul Județean Arad pregătește documentația necesară realizării unei noi extinderi a Unității Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Județean Arad, intenția fiind de a încerca să se obțină finanțare europeană pentru proiect.

  Ambulatoriul integrat și Unitatea de Primiri Urgențe au fost modernizate, din bani europeni, în anul 2015. Lucrările au fost realizate atunci pe o suprafaţă de 2.609,71 mp, din care extinderea UPU a fost de la 528 la 1004 mp.

  După 7 ani, mai exact la finalul anului 2022, Consiliul Județean Arad a realizat un al doilea proiect ce a vizat extinderea Unității de Primiri Urgențe, cu încă 500 mp. Investiția de circa 5 milioane lei a fost asigurată tot din fonduri europene, prin programul Regio-POR, și a inclus achiziționarea de aparatură medicală.

  Acum, Consiliul Județean pregătește documentația necesară pentru a încerca să acceseze o nouă finanțare europeană. Anunțul a fost făcut de președintele Iustin Cionca, în urma unei ședințe avute cu staff-ul, luni, 25 martie.

  „Discutăm despre o nouă construcție la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, pentru continuarea extinderii Unității de Primiri Urgențe. Este o parte a celei de a treia faze de extindere a UPU, pentru care pregătim acum documentația tehnică, iar apoi căutăm identificarea sursei de finanțare. Vă reamintesc că în ultimii ani Consiliul Județean a extins și modernizat de două ori Unitatea de Primiri Urgențe, pentru a oferi condiții mai bune pacienților care se adresează spitalului”, a spus președintele CJ.

  Momentan, nu au fost prezentate detalii cu privire la suprafața luată de această dată în considerare, ori suma la care se estimează investiția. Din informațiile pe care le-am obținut, la ora actuală, în discuții s-a luat în vedere zona din spatele spitalului, în prelungirea actualului perimetru al UPU, undeva deasupra fostei zone de luat masa din cadrul spitalului.

  Planurile sunt încă la o fază incipientă, urmând ca mai multe informații să fie disponibile după finalizarea documentației și prezentate în proiectul de hotărâre, la momentul în care va fi inclus pe o viitoare ordine de zi, în vederea obținerii aprobării consilierilor județeni.

   

  Citește și:

  S-a inaugurat Ambulatoriul integrat și Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Clinic Județean (VIDEO) · Special Arad

  Au început lucrările de extindere a UPU · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.