Au început lucrările de extindere a UPU

  Au început lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, finanțate din fonduri europene, anunță Consiliul Județean Arad.

  Construcția în care funcționează Unitatea de Primire Urgențe se va extinde spre Nord-Est, cu un corp de clădire având regim de înălțime subsol parțial+parter. Valoarea contractului de lucrări este 5 400 000 lei, iar durata de execuție este 12 luni.

  Președintele Iustin Cionca a avut astăzi o discuție pe șantier cu reprezentanții spitalului, ai firmei care execută lucrarea și aparatul tehnic al Consiliului Județean.

  „Unitatea de Primiri Urgențe se va extinde cu 500 metri pătrați, iar noul spațiu va fi dotat cu aparatură modernă finanțată din fonduri europene, în cadrul aceluiași proiect de extindere a Unității de Primiri Urgențe. Astfel, în noul corp de clădire vor funcționa un computer tomograf și un ecograf cu funcții cardio, aflate în prezent în licitație, cu o valoare estimată de 3 455 000 lei, respectiv un aparat radiologic, în valoare de 850 000 lei, care a fost deja achiziționat. Odată cu acest proiect se vor reduce timpii de așteptare, diagnostic și intervenție, ceea ce poate duce la salvarea de vieți. Facem această investiție majoră pentru că UPU reprezintă unul dintre cele mai importante spații ale Spitalului, cu o adresabilitate crescută. Avem nevoie de o Unitate de Primiri Urgențe modernă, pentru a face față urgențelor din întreg județul”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, potrivit unui comunicat al instituției.

  Radu Jipa, medic şef al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, a adăugat: „Extinderea UPU este un proiect care ne ajută foarte mult atât pe noi, cadrele medicale, cât și pacienții care se adresează în regim de urgență Spitalului. Acest proiect va îmbunătăți desfășurarea activității medicale, prin scăderea timpilor de realizare a investigațiilor radiologice. Astfel, prin dotarea UPU cu aparatură performantă, pacienții nu vor mai trebui transportați pe holurile spitalului la Laboratorul de radiologie, urmând a fi investigați de îndată la intrarea în unitate!”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.