miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Concurs internațional de interpretare muzicală în cinstea clarinetistului Dumitru Sâpcu, la Arad

  de Special Arad | 15 februarie 2020, 1:53 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  Prima ediție a concursului internațional de interpretare muzicală creat în amintirea clarinetistului Dumitru Sâpcu este organizat la Arad de către fiul acestuia, Marcel Sâpcu, liderul trupei Lupus Dacus. Concursul va avea loc în sala Filarmonicii Arad între 6 și 7 martie și vizează atât artiștii amatori, cât și profesioniștii, cu vârste cuprinse între 7 – 26 ani, având ca scop promovarea și motivarea lor pentru a urma o carieră muzicală.

  Secțiunile concursului sunt: instrumente de suflat din lemn și din alamă, percuție, muzică de cameră și canto – muzică ușoară. Pentru amatori, secțiunile sunt instrumente de suflat din lemn și din alamă, instrumente de suflat tradiționale și muzică de cameră.

  Regulamentul și fișa de înscriere a concursului se găsesc pe pagina Facebook a concursului – Concurs Internațional de Interpretare Muzicală Dumitru Sapcu. Înscrierile se fac până la data de 1 martie, taxa de participare fiind 50 RON pentru participanții români și 12 euro pentru concurenții străini. Pentru informații suplimentare vă stă la dispoziție numărul de telefon 0740.129.470.

  Din juriul concursului vor face parte:

  Secțiunea muzică instrumentală:
  – prof. Sâpcu Daniel – Drumstudio-Pro, Musikschule Blankenese / Musixx – Hamburg, Germania
  – prof.univ. Dr. Doru Albu – prorector al Universității de Arte George Enescu Iași
  – conf. univ. Dr. Iulian Rusu – Facultatea de Muzică Brașov, dirijor al Filarmonicii de Stat Brașov
  – lector univ. Dr. Felix Golbach – Facultatea de Muzică Valahia Târgoviște, Inspector școlar București
  – prof. Mario Florescu – Colegiul de Arte Sabin Drăgoi Arad
  – prof. Sâpcu Cristian – Colegiul de Arte Sabin Drăgoi Arad
  Secțiunea muzică ușoară:
  – prof. Adriana Hexan – Liceul de Arte Oradea
  – prof. Elena Unc – Școala Elena Art
  – George Dâncu – solist vocal QBand, sunetistul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad
  – prof. Claudia Ștesco – Școala Populară de Arte Arad
  – Daciana Rădoiaș – Filarmonica de Stat Arad
  Președintele juriului: prof. Marinela Tudoran

  Clarinetistul Dumitru Sâpcu (10 iunie 1947 – 18 Martie 2013), cel care dă numele concursului, a fost profesor la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași și a cântat deseori alături de grupul cameral buzoian Ars Magna, condus de Valerica Stan. Activitate: Prim-clarinetist, Orchestra de cameră Brașov (1963-1966); clarinetist secund, Orchestra simfonică Iași (1969-1971); prim-clarinetist, Orchestra simfonică Timișoara (1971-1979); asistent univ., clarinet și muzică de cameră, Cons. de Muzică „George Enescu” Iași (1979-1990); conf. univ., clarinet și muzică de cameră, Univ. „Transilvania” Brașov (1990-1991); prof. de clarinet și muzică de cameră, Univ. de Arte „George Enescu”, Iași (din 1991). A fost conducător muzical al ansamblurilor de cameră: „Contemporanii”, Filarmonica Timișoara (1971-1978), „Collegium Musicum XX”, al Festiv. Internațional de Muzică de Cameră – Brasov, „Pro Musica Academia”, al Univ. de Arte „George Enescu” Iași (din 1992).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.