miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Comunitatea penticostală din Șagu, alături de un polițist cu origini românești care a căzut victimă unui atac

  de - | 17 decembrie 2021, 11:43 AM | Internaţional

  0

  Conform presei locale, un polițist din Phoenix Arizona a fost împușcat de opt ori, o dată în cap, de un tânăr afroamerican care încerca să se sustragă arestării.

  Polițistul Tyler Moldovan are origini românești și este un membru activ în comunitatea penticostală din SUA, unde cântă în trupa muzicală a bisericii.

  Într-o postare pe facebook, comunitatea penticostală din Șagu este chemată pentru a-l susține moral pe polițistul care în momentele acestea se luptă pentru viața lui, fiind conectat la aparate:

  „Rugați-vă pentru eroul nostru!  Tyler Moldovan, polițist cu origini românești, la doar 22 de ani este împușcat de 8 ori de bruta din dreapta. Nu se știe dacă mai scapă tânărul Moldovan, fiind pe ”life support”(…)

  Dumnezeu să-și lase pacea și mângâierea peste familiile tânărului, cei aflați la aceste sărbători ale Întrupării Domnului în fața acestui mare necaz.”

  Ce scrie presa din statul american despre acest caz:

  „Ofițerul de poliție din Phoenix, Tyler Moldovan, luptă pentru viața lui, după ce a fost împușcat de mai multe ori în timpul serviciului. Este un moment incredibil de sumbru pentru Departamentul de Poliție din Phoenix și pentru întreaga comunitate, dar cu atât mai mult pentru soția și familia ofițerului Moldovan.

  Imediat după ora 2:00 a.m., ofițerii au primit mai multe apeluri despre vehicule care conduceau neregulat în zona 19th Avenue și Camelback Road. Ofițerii au găsit o mașină care se potrivește cu descrierea unuia dintre vehiculele parcate într-un complex de apartamente din zona 15th Avenue și Camelback Road. Nu era nimeni în mașină. În timp ce ofițerii cercetau zona înconjurătoare, ofițerul Moldovan a găsit-o pe Essa Williams, în vârstă de 24 de ani, ascunsă în spatele unui perete scurt al curții unui apartament. Ofițerul Moldavan a început să-i dea instrucțiuni lui Williams, care apoi a scos o armă și a început să tragă. Ofițerul Moldovan a fost lovit de mai multe gloanțe.

  Alți ofițeri aflați la fața locului au auzit focuri de armă și au fugit în acea direcție. Ei au reușit să-l ia pe Williams în custodie fără alte incidente. Niciun ofițer nu și-a descărcat armele. Ofițerul Moldovan a fost transportat de urgență la Spitalul Sf. Iosif unde rămâne în stare critică.

  Williams a fost trimis la închisoarea din județul Maricopa pentru numeroase acuzații, inclusiv tentativa de crimă de gradul 1, deținerea unei arme de către o persoană interzisă și sustragere de la arestare.

  Departamentul de Poliție din Phoenix se angajează să efectueze o investigație amănunțită și completă pentru a se asigura că justiția este făcută. Cerem răbdarea publicului în timp ce punem cap la cap detaliile rămase ale acestei filmări.

  Ofițerul Moldovan a absolvit Academia Regională de Poliție din Phoenix în martie a acestui an și tocmai a împlinit 22 de ani luna trecută. Ofițerul Moldovan este căsătorit, părinții și fratele lui locuiesc și ei în Arizona.

  Acesta este un memento devastator al pericolelor cu care se confruntă cei care au ales să protejeze și să servească comunitatea noastră 24/7.”

  sursa: phoenix.gov

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.