miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Comunicatul Tribunalului Arad privitor la întâlnirea dintre președinții de tribunale și reprezentanții CSM

  de Special Arad | 25 mai 2015, 9:29 AM | Administraţie

  1

  Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

  După cum s-a anuntat în conferinţa de presă din data de 10 martie 2015, în perioada 21 – 22 mai 2015 Tribunalul Arad a fost gazda celei de-a doua întâlniri a preşedinţilor de tribunale cu reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii, organizată la iniţiativa doamnei judecător Monalisa Neagoe şi a domnului judecător Norel Popescu, membri aleşi din partea tribunalelor.

  La întâlnire au participat Ministrul Justiţiei, domnul Robert Cazanciuc, Secretarul General Adjunct în Ministerul Justiţiei, domnul Ion Claudiu Teodorescu (care monitorizeaza investiţiile în infrastructura instanţelor, Tribunalul Arad fiind inclus în acest proiect prin lucrări de amenajare a podului clădirii în care funcţionează instanţa, pentru extinderea spaţiului destinat birourilor), domnul judecător Horaţius Nicolae Dumbravă şi domnul judecător Alexandru Şerban, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii aleşi din partea Curţilor de Apel, domnul judecător Adrian Bordea şi domnul judecător Mircea Aron, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii aleşi din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, domnul judecător inspector Cătălin Bădoiu din cadrul Inspecţiei Judiciare pentru Judecători, doamna judecător Erica Nistor, preşedintele Curţii de Apel Timişoara şi 40 de preşedinţi de tribunale.

  Întâlnirea a fost moderată de preşedintele tribunalului gazdă, doamna judecător Silvia Nădăban şi a avut ca temă „Managementul resurselor umane şi materiale la nivelul tribunalelor”. Agenda lucrărilor s-a derulat pe parcursul celor două zile, 21 şi 22 mai 2015, în data de 21 mai între orele 9,00 – 15,30, iar în data de 22 mai între orele 9,00 – 14,00.

  Scopul reuniunii judecătorilor cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei şi Consiliului Superior al Magistraturii a fost stabilirea unor proceduri de lucru administrativ-organizatorice unitare, precum şi analizarea posibilităţii de extindere a programului informatic creat şi aplicat la Tribunalul Arad  privind dosarul electronic cu cele două componente, vizualizarea dosarului on-line şi transmiterea securizată a datelor, care au fost aduse la cunoştinţa publicului în cursul anului trecut şi la începutul acestui an.

  Concluziile la finalul întâlnirii au fost pozitive, îndeosebi în partea privind  comunicarea actelor în sistem informatic a cărei implementare la toate instanţele este avută în vedere de Ministerul Justiţiei şi de Consiliul Superior al Magistraturii. Un prim pas a şi fost făcut prin stabilirea, pentru sfârşitul lunii iunie a.c.,a unei întâlniri a specialiştilor din cadrul Birourilor IT de la tribunale la Tribunalul Arad, unde aceste proceduri de lucru /on-line/ funcţionează cu rezultate, apreciate de toţi cei prezenti, ca fiind foarte bune în condiţii de gestionare a resurselor umane şi materiale existente .
  Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Arad

  Consilier Diana Dărăban

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Se mai cauta hotul? Sau nici n-a avut loc furtul? Asa comunicat pe subiect mai rar.Cum sa trimiti comunicat oficial despre un eveniment care deja s-a intamplat si despre care s-a aflat ca a avut loc numai din pricina furtului? Acest comunicat incoerent vine din partea unei institutii care ar trebui sa fie coerenta si nu sa aplice sistemul ” unde dai si unde crapa”…

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.