InclusivComunicat Mircea Purcaru, vicepreședintele ALDE Arad

  de - | 20 June 2017, 12:01 PM | Inutile

  0

  Vicepreședintele ALDE Arad, Mircea Purcaru, consideră că decizia conducerii centrale de sprijinire a moțiunii de cenzură este un gest firesc, loialitatea partenerilor dintr-o coaliție de guvernare fiind element obligatoriu, de natură să asigure stabilitatea și predictibilitatea actului de guvernare. „Atâta vreme cât ALDE s-a angajat să sprijine, în Parlament, Guvernul coaliției, este obligată să-și mențină acest sprijin și atunci când principalul partid de guvernământ decide să schimbe premierul desemnat de către el. Este o decizie politică a PSD, iar ALDE trebuie să-și onoreze angajamentul politic luat la formarea coaliției. Decizia de a nu susține moțiunea de cenzură ar fi însemnat, în mod automat, ieșirea ALDE din coaliția de guvernare, iar o asemenea decizie nu se poate lua fără acordul Congresului ALDE. Drept urmare, conducerea centrală ALDE a procedat corect, în limitele mandatului său național”, spune Mircea Purcaru.

  Cu toate acestea, spune vicepreședintele ALDE Arad, partidul din care face parte „și-ar dori ca pe viitor să existe o mai bună comunicare între forurile superioare ale partidelor partenere de coaliție, pentru ca posibilele conflicte interne ale unuia sau celuilalt să nu poată afecta soliditatea coaliției. Dacă partenerul este luat prin surprindere de izbucnirea unui conflict în interiorul celuilalt partid, nu mai are timpul necesar pentru a-și pune la punct o reacție unitară, rezultatul poate fi catastrofal pentru coaliție, dar și pentru țară, prin schimbarea guvernării și abandonarea programului de guvernare pe baza căruia s-a exprimat electoratul. Tocmai de aceea, pledez o reală transparență, atât la nivel central cât și la nivel local cu privire la derularea programului de guvernare. Pentru că, în lipsa unei colaborări, pot să apară sincope cu efecte devastatoare”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.