joi, 25 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    InclusivComunicat Ioan Crişan, primarul comunei Vladimirescu

    de - | 18 decembrie 2017, 7:15 PM | Undeva

    0

    Ioan Crişan, primarul comunei Vladimirescu, a luat atitudine faţă de modificările pe care guvernul intenţionează să introducă, începând cu anul 2018, la legea bugetului de stat. Acesta a subliniat că Vladimirescu va rămâne din start fără suma de 2.700.000 lei, dar această sumă nu reflectă în totalitate pierderile comunei.

    „Trebuie avut în vedere că în Vladimirescu există în jur de 950 de societăţi comerciale, iar dintre acestea, aproximativ 100 au un număr mare de angajaţi. 800-850 dintre ele au până la 5 angajaţi. În momentul de faţă salariul minim pe economie este impozabil. După 01.01.2018, salariul minim pe economie va fi 1900 de lei, care este neimpozabil. Deci, venitul este zero. Vă daţi seama ce înseamnă 850 de angajaţi ori patru salariaţi în medie care să nu mai plătească impozit? Deci, la cei circa 40% din sumele pe care le-am primit din sumele defalcate din impozitul pe venit, noi pierdem mult mai mult. Dacă guvernul a avut în program că vor rămâne la UAT-uri toate impozitele, ar trebui să se ţină de cuvânt”.

    Ioan Crişan a semnalat şi o altă problemă, privind contribuţia guvernul la plata ajutoarelor sociale: „Am înţeles că la ajutoarele sociale guvernul schimbă o sintagmă: poate plăti cel mult 90% din necesar. În opinia mea, această sintagmă înseamnă că poate plăti şi cel puţin 20 la sută. Întrebarea este următoarea: diferenţa cine o plăteşte? Ar trebui ca legea să fie bătută în cuie, cum e în prezent: 90% plăteşte Guvernul, aşa cum s-a ţinut de cuvânt în 2017”.

    Primarul comunei Vladimirescu a făcut referire şi la problema excedentului bugetar existent la nivel de UAT. „În ceea ce priveşte excedentul bugetar, trebuie avut în vedere că o investiţie nu durează două luni, eu am lucrări care durează mult mai mult. Eu am aprobat bugetul în martie, în aprilie ne înscriem la licitaţie, trebuie să avem avizul contabilităţii şi banii necesari. După ce s-a licitat, apar contestaţiile şi înseamnă că abia spre sfârşitul anului începem lucrarea. Eu trebuie să las excedent, pentru că trebuie să continui lucrarea şi anul viitor. Cum să nu mai primesc bani dacă am excedent? Am nevoie de acest excedent, să pot să continui lucrările, dar am nevoie şi de fonduri în plus pentru alte lucrări pe care intenţionez să le încep”, a subliniat Ioan Crişan.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.