duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat-drept la replică PNL Arad la acuzațiile deputatului PSD Dorel Căprar

  de - | 6 februarie 2018, 9:54 AM | Undeva

  1

  Pentru corecta informare a opiniei publice vă rugăm să publicaţi, în virtutea dreptului la replică, următoarele precizări referitoare la comunicatul depuatului PSD Arad Dorel Căprar.

  Materialul tendenţios, cu caracter de intoxicare formulat la adresa activităţii Primăriei Municipiului Arad este bazat pe un comunicat de presă asumat de deputatul PSD Dorel Căprar, similar în conținut, concluzii și dezinformări cu cel formulat anterior cu tovarășul său de partid deputatul Adrian Todor. Precizăm pentru început că cei doi au votat într-un suflet jefuirea bugetului orașului care i-a trimis în Parlament cu suma de nu mai puțin de 16 milioane de euro.

  Evident dl. Căprar se face că uită că Aradul este unul dintre cele doar patru orașe din țară (alături de Cluj-Napoca, Brașov și Suceava) care beneficiază de finanțarea unor proiecte locale în domeniul energiei și dezvoltării durabile în valoare de 5,5 milioane lei, în cadrul Obiectivului 1 al Ariei de Concentrare 4 – „Îmbunătățirea mediului înconjurător” din cadrul Programului de Cooperare elvețiano- român vizând reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.

  Faptul că tovarășii de partid ai dlui. Căprar din consiliul local au votat împotriva adoptării bugetului orașului pe anul 2018 nu justifică ignoranța deputatului PSD de Arad în privința capitolelor din buget care se referă la proiecte și lucrări de investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile. Pentru știința domniei sale precizăm câteva dintre ele:

  -construire pod peste râul Mureș pentru realizarea legăturii dintre Piața UTA și strada Șt.cel Mare, proiect cu o valoare estimativă de 38,79 milioane euro din care 12,98 milioane, nerambursabili
  -achiziția a 4 tramvaie electrice de capacitate mare cu o valoare de 12 milioane din care 11,76 milioane euro nerambursabili
  -realizarea zonei de agreement Mărului proiect estimat la 5 milioane euro din care 4,47 fonduri nerambursabile

  Reamintim faptul că Municipiul Arad a fost în topul administraţiilor care au atras fonduri europene in ciclul financiar 2007 – 2013, având o rată de succes de 100%. De altfel, proiectele implementate de municipiul Arad au fost promovate ca exemple de “bune practici” de autoritatea de management – Ministerul fondurilor europene.
  Cele mai importante proiecte realizate din fonduri europene în Arad au fost :
  – cea mai mare finanțare pentru învățământ din România, reabilitarea Colegiului Naţional „Moise Nicoară” (7.102.000 euro neramburasibili),
  – reabilitarea termică a 971 apartamente,
  – reabilitarea pasajelor Grădiște și Micălaca,
  – reabilitarea podului Traian și a 9 străzi (inclusiv linia de tramvai) din centrul istoric vechi.
  Poate că dl. Căprar ar trebui să mediteze mai mult și poate chiar să îndrăznească să depună o interpelare în Parlament împotriva ediției 2018 a guvernului PSD care a reușit performanța ca, în anul 2016, să atragă doar 5,5 miliarde lei de la UE prin programe operaționale, iar în anul 2017 a atras 0,79 miliarde lei, adică aproape nimic, conform datelor Ministerului Finanțelor. Numai că dl. Căprar se dedică exclusiv producerii unor comunicate doar pentru presa locală.

  Biroul de presă PNL Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.