duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Comunicat Claudia Boghicevici, deputat PDL

  de - | 31 iulie 2014, 4:51 PM | Undeva

  0

  Deputatul Claudia Boghicevici, coordonatorul departamentului Muncă şi Protecţie Socială în Guvernul Alternativă PDL, trage un semnal de alarmă în privinţa lipsei totale de reacţie a Guvernului PSD faţă de programele europene destinate combaterii şomajului în rândul tinerilor.

  „Pentru a pune capăt trendului negativ al ratei şomajului, mai ales în rândul tinerilor, Europa activează maşinăria de joburi, iar una din piesele importante în acesta este Programul European „Garanţia pentru Tineri” , urmat de un acord între Parlamentul European şi Statele Membre. Programul este finanţat cu peste 800 milioane euro pentru următorii 6 ani, aceştia urmând să fie folosiţi în promovarea solidarităţii sociale, întărind reţeaua de joburi şi promovarea anteprenoriatului. Din păcate, Guvernul PSD este prins şi de această dată cu temele nefăcute, exclusiv din vina sa. România trebuia să fie pregătită pentru demararea implementării acestor programe încă din 2013, iar guvernele PDL au elaborat toată legislaţia necesară, însă Guvernul socialist al lui Victor Ponta, în loc să o pună în aplicare, a aruncat-o la coşul de gunoi. Nu era în concordanţă cu interesul său şi al partidului său de a manipula electoratul, inclusiv tineretul, prin măsuri populiste, de aşa zisă protecţie socială, însă profund nocive pe termen mediu şi lung. Acum, fiind din nou în campanie electorală, pentru a ajunge la Cotroceni, Victor Ponta încearcă să-i ademenească pe tineri prin false măsuri de protecţie, gen studenţie fără diplomă de bacalaureat, care, însă, vor avea drept rezultat accentuarea excluziunii de pe piaţa europeană a muncii”, spune Claudia Boghicevici.

  ”20 milioane euro pe an vor merge la îmbunătăţirea EURES, un portal european de joburi, ce pune în balanţă cererea şi oferta. Serviciul are peste 800 de consilieri pregătiţi să ofere suport, însă aceasta nu foloseşte la nimic dacă instituţiile statului român nu sunt pregătite să îşi îndeplinească sarcinile care le revin. Ele sunt cele care trebuie să le ofere tinerilor garanţia că nu vor fi escrocaţi de către falşi angajatori din exterior, că nu vor ajunge în postura de sclavi, cum din păcate, se mai întâmplă”, punctează Claudia Boghicevici.

  ”Statele membre şi instituţiile europene încearcă să stimuleze crearea locurilor de muncă, făcând piaţa muncii mai flexibilă, dar, totusi, sigură pentru angajaţi. Ca şi celorlalte ţări, României i se pun la dispoziţie fonduri importante, dar dacă Guvernul PSD continuă pe linia indolenţei şi incapacităţii de a folosi aceşti bani, România va fi doar o piesă defectă în angrenajul maşinăriei UE, cu consecinţele de rigoare pentru toţi românii” conchide Claudia Boghicevici.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.