joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  InclusivComunicat Alexandru Vlasiu, vicepreședintele ALDE Arad

  de - | 30 octombrie 2017, 12:06 PM | Undeva

  0

  Aradul arată precum un oraș uitat de timp. Edificii cu tencuiala căzută, fațade triste, eterne gropi în asfalt, pomi „toaletați” doar pentru ca o anume firmă privilegiată să îți ia banii, toate dau o imagine sinistră asupra unei așezări ce a fost eminamente frumoasă, un centru al culturii și al stilului. Actualii administratori ai municipiului au reușit să reducă Aradul, ca să dăm un exemplu, la nivelul Petroșaniului: un oraș murdar, aflat la discreția vandalilor. Cu doar câteva zile în urmă, câțiva necunoscuți au distrus băncile din parcul Eminescu. Măsurile care trebuiau luate -măcar un minim al lor, cum ar fi prezența unor polițiști locali în zona centrală a orașului- se lasă așteptate la nesfârșit. Însă, cu cinismul caracteristic, administrația îi anunță pe cetățeni că urmează să plătească și mai mult incompetența echipei de coșmar a Aradului. Vom plăti parcări inexistente, vom plăti masacrarea probabilă a întregii vegetații locale, vom plăti sisteme de irigații nefuncționale, vom plăti, cu dobândă, o glumă proastă numită regenerare urbană. Aceasta în timp ce clădiri clasice, din zona veche, se prăbușesc peste oameni, în timp ce în „buricul târgului” mișună cerșetorii și vagabonzii, în timp ce se pregătesc noi șefi la poliția locală (probabil din acest motiv nu-i vedem pe stradă decât la manifestările primarului).

  „Nu am vrut să comentez aici activitatea unuia dintre potențialii candidați, însă de domnul Adrian Barbeș mă mir. Deoarece curajul dumnealui, arătat în atâtea ocazii din spatele tastaturii, când îi admonesta, fără odihnă și cu avânt oarecum proletar, pe toți cei care nu erau în grațiile stăpânului său de facto, nu este comparabil cu a purta demn, cu succes o uniformă adevărată, nu un halat de (aproape) tehnician dentar. Realitatea este crudă, chiar și pentru cei dăruiți, temporar, cu funcții foarte sonore, zgomotoase. Iar domnul Barbeș, un intelectual rasat, un jurnalist în plină ascensiune și, în fond, un spirit aproape liber, ar putea fi deranjat de purtarea epoleților. Personal nu aș avea nimic împotriva noilor șefi de la poliția locală (scriu cu litere mici deoarece nu au dovedit că merită citați ca păzitori ai orașului). Dar numai dacă aș vedea o urbe care măcar se preface că funcționează. Dacă vă amintiți, nu foarte demult, cineva câștiga alegerile locale cu deviza PRIMA DATĂ ORDINE. Știu că e o întrebare retorică, dar mai țineți minte? Dar dumneavoastră, dragi edili, dormiți liniștiți noaptea văzând halul în care ați adus orașul?” – afirmă Alexandru Vlasiu, vicepreședintele ALDE Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.