duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Colegiul Moise Nicoară din Arad – scena unor acte de o gravitate ieșită din comun (Video)

  de Andreea Daniela B. | 10 decembrie 2021, 11:22 AM | Știri Arad

  20

  (foto: captură video)

  Copilul este oglinda părintelui care l-a educat și de multe ori, când părinții au un comportament neadecvat, același lucru se poate întâmpla și în cazul copiilor lor. Nu cu mult timp în urmă scriam despre bătaia care a avut loc pe un teren de fotbal din Arad. Un copil a fost lovit cu pumnii și cu picioarele de tatăl unui alt minor (acesta i-a aplicat și el o lovitură cu piciorul în cap celui căzut pe jos), iau mai apoi a fost amenințat declarativ chiar și cu sabia. Desigur, cum este specific românesc, bărbatul agresiv a fost lăsat liber pentru că el, teoretic, nu era o amenințare pentru cei din jur și a avut un comportament cooperant – așa ne spuneau atunci procurorii… uitați cum: Băiatul, elev de liceu, al unui prim procuror de la Arad, bătut cu bestialitate de o mizerie de om! Culmea culmilor: bătăușul e liber și… cooperant!

  Ei bine, se pare că educația pe care i-a dat-o fiului lui își spune cuvântul mai devreme decât ne așteptam. Dacă atunci aceștia au scăpat destul de ușor, fiind lăsați să își facă mai departe de cap, suntem curioși ce se va întâmpla de această dată, după ultimul incident care l-a avut ca autor pe fiul lui- nepedepsit atunci de conducerea Colegiului de elită „Moise Nicoară”. Concret, în urmă cu vreo saptamână, fiul agresorului (care are mai multe „ieșiri în decor”, însă nepanalizate) s-a crezut amuzant în timpul unei pauze dintre orele de la renumitul „Moise Nicoară” și, dacă data trecută ne întrebam care o să fie atitudinea acestuia după bătaia devenită virală pe rețelele de socializare, astăzi am primit răspunsul.

  „Aduceți micii!”, „Stinge-l, stinge-l!”

  Un comportament ieșit din comun și „glume” periculoase, pentru că „El poate!”, pentru că poate așa a învățat acasă și pentru că își permite. În timpul unei pauze, acesta a aprins un foc pe pardoseala (parchet) din sala de clasă. Înconjurat de colegii amuzați și care făceau glume despre cum vor face un grătar pe același foc, fiul agresorului a reușit, ulterior, să dea foc și unei bănci, tot în glumă. Desigur, pe fundal se aude și vocea unei colege de clasă care strigă în repetate rânduri să stingă focul, asta după ce unii dintre ei erau pregătiți să aducă micii pe care îi puteau prepara liniștiți pe focul de tabără proaspăt aprins.

  Din câte știm, de această dată i-a fost scăzută nota la purtare, la șase, însă nu suntem convinși că asta îl va învăța minte și că nu va exista o dată viitoare, având în vedere trecutul și văzând de ce este capabil tocmai tatăl său. Dată viitoare care s-a putea să fie mai gravă.

  Directorul Colegiului Moise Nicoară, Diana Achim, reacție cel puțin bizară, ca să nu spunem altfel:

  Ceea ce s-a întâmplat este o chestiune internă care se rezolvă intern, nu e atât de grav încât să atragem atenția public. Rezolvarea se face în consiliul profesorilor clasei cu anunțarea părinților, cu ședință cu părinții și așa mai departe. Asemenea evenimente sunt contagioase și nu o să faceți un bine dacă se postează așa ceva. Se va face și în alte școli și este o provocare de pe Tik Tok. Dacă vreți să ne confruntăm cu contagiunea unui fenomen periculos, publicați, dar să știți că este un fenomen contagios și am vorbit cu psihologii, așa cum nu se publică nimic nici despre sinucideri”.

  Am întrebat, de asemenea, și dacă este vorba despre elevul al cărui tată a bătut un copil pe terenul de sport, însă se pare că reprezentanții școlii nu doresc să ofere detalii suplimentare pentru că acel eveniment ar fi avut loc în afara școlii. Oare de ce? Nu cumva fiindcă nu s-a luat nicio măsură când a existat prima abatare? Ne întrebăm, bineînțeles, retoric.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Aceasta stire, ca si cea de pe terenul de fotbal este falsa. Nu asa s-au petrecut lucrurile. Pe terenul de fotbal, acest copil despre care spuneti, a fost batut de acei adolescenti, cu varste cuprinse intre 17 si 18 ani, deci unii fiind majori,cu bestialitate. Acestia, locuind pe str Tarafului. Tatal copilului a venit si a incecat sa discute cu ei, spunand ca nu e in regula ceea ce au facut. Cel de 18 ani, l-a lovit din nou pe copilul de 12 ani, in fata tatalui sau, dandu-i sangele pe nas, iar un altul, l-a lovit pe tată cu un pumn, venind din spate. Apoi au sarit toti pe tata, in jur de 5-6 persoane, repet fiind si majori printre ei. Acestia stand pe str. Tarafului, au strigat: ,,batrane, nu stii cu cin’ te pui”si au amenintat ca vin cu tot,, Tarafului”, si ca aduc sabia si ii fac franjuri pe copilul de 12 ani si pe tatal acestuia. Deci replica ,, adu sabia”, a fost indreptata catre ei, nu catre copilul sau. In ceea ce priveste, producerea focului, dand foc dezinfectantului de maini, nu acel copil este in filmarea publicata. Acest lucru fiind facut de alti copii. Ar trebui sa va informati corect, inainte sa publicati o stire si sa cereti detalii de la ambele parti, nu doar de la una pt. ca nu e in regula ca presa sa fie partinitoare si sa sustina doar punctul de vedere al unei parti, ca fiind adevarat, caci s-ar parea faceti favoruri sau sunteti rude, prieteni.

   +12 voturi
   +1
   -1
  2. Rușine doamna directoare pentru atitudine !!! Nu este o atitudine demna de director al celei mai de prestigiu unitați de învățământ din Arad!! Acest derbedeu trebuia exmatriculat fără alte explicații. Din păcate încă o pată care ar putea fi evitată, pe imaginea acestei instituții de învățământ. Mă simt umilit, ca fost absolvent.

   --1 voturi
   +1
   -1
  3. Mi se pare aberant tot ceea ce scrieți.Atatea lucruri neadevărate..tot ceea ce spuneti este o minciuna. Și prin acest articol fals puteți face ca acestui copil sa ii scadă stima de sine. Cine a scris articolul e clar ca ii place sa minta, adică cam toti jurnaliștii asta fac.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.