Băiatul, elev de liceu, al unui prim procuror de la Arad, bătut cu bestialitate de o mizerie de om! Culmea culmilor: bătăușul e liber și… cooperant!

  de Alin Olteanu | 29 October 2021, 4:49 PM | Știri Arad | Topic special

  12

  Zeci de mii de oameni au urmărit cu groază, nervi și indignare filmarea făcută pe terenul de fotbal din Sânicolau Mic, în care un individ, că tată nu putem să-i spunem (din cel puțin două motive: 1. nu are cum să-și educe copilul recurgând la asemenea acte; 2. ca tată nu poți să nu te gândești că și fiul tău poate păți așa ceva și să îl educi în consecință), bate cu bestialitate un copil de liceu pentru că acesta, într-un joc de fotbal, l-a faultat pe fiul său. Bătaia: în văzul tuturor celor prezenți! Iar episodul în care fiul bătăușului îi dă cu piciorul în cap victimei este efectiv înfiorător. Reacțiile au fost multe, pe tonuri diferite și redacția a primit zeci de telefoane de la cititori indignați. Recunoaștem că le-am spus unora că dacă în Arad a avut loc un atentat cu bombă, nu ne mai miră nimic. Le-am spus adevărul, adică exact ceea ce am simțit.

  Suspect este faptul că, la „doar” patru zile după acest eveniment de o cruzime fără margini, Poliția Arad ne-a anunțat că individul a fost reținut – un anunț dat la presiunea „străzii”, să fim bine înțeleși, având în vedere că întreaga presă a relatat despre eveniment.

  Nu aveam cum să nu urmărim cazul și să nu cerem Poliției Arad să ne spună dacă, după cele 24 de ore de reținere, această bestie de om, tată conjunctural, nu a fost dus de procurori și polițiști în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Nu de altceva, dar consideram că cele 30 de zile ar fi reprezentat pentru individ o pedeapsă menită să-l facă să înțeleagă cât de cât ceea ce a făcut, iar pentru copilul său o modalitate prin care să realizeze, fiind la vârsta formării (elev de liceu), că legea junglei nu are ce căuta într-o societate normală.

  Ei bine, doamnelor și domnilor, pentru Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, ceea ce a făcut mizeria asta de tată și ceea ce a văzut întregul Arad (și nu numai!), nu contează. Nu e un exemplu pentru nimeni, nu e un exemplu că în România, mai ales în Arad, că cine a greșit e pedepsit. Că statul are grijă de cetățeni, că statul previne actele reprobabile. Pentru acești specialiști chemați să apere ordinea publică și siguranța cetîțenilor, acest individ care s-a dovedit extrem de violent cu un copil, nu reprezintă un pericol pentru societate. Așadar, în opinia procurorilor și a polițiștilor arădeni, acest individ este liber, la orice alt fault de joc sau la cine mai știe ce altă „crimă” comisă în timpul unui joc al adolescenței, să mai bată și alți copii. Sau, de ce nu?, poate trece și la părinții copiilor. Ca să vadă copilul lui ce tată grozav are.

  Poliția, contactată telefonic de către unul dintre colegii de breaslă, ne-a precizat că ar fi vrut să propună arestarea pentru 30 de zile a individului, dar că procurorul de caz a refuzat asta. La rândul lui, șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Cosmin Macașoiu, după ce a discutat cu colegii săi, a susținut că polițistul de caz nu a dorit să fie făcută propunerea. Ce să mai crezi? Să ii mai credem? Noi spunem că nu, din moment ce până nu i-am întrebat noi cu privire la urmările evenimentului nimeni nu a avut nimic de spus (așteptam un comunicat). Oricum, explicația (scuza?) procurorului șef Macașoiu este cel puțin ridicolă. Cum adică, polițistul nu a dorit să fie făcută propunerea? De când s-a schimbat legea? De când procurorii nu mai conduc cercetarea penală? Sperăm ca încadrarea juridică a faptelor să nu fie făcută de vreun agent de circulație în locul procurorului. Nu de alta, dar din ce se vede în filmare, pare o tentativă de omor…

  Și acum… să explicăm titlul ca să nu vă considerați mințiți. Ce s-ar fi întâmplat dacă fiul unui prim-procuror sau procuror sau polițist ar fi fost bătut ca în imaginile pe care le puteți viziona mai jos? Tot cu atâta nonșalanță ne-ar fi spus Poliția și Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad că (mai ales procurorii) că individul a fost cooperant, că o să fie trimis în judecată în maxim o săptămână și că, am înțeles noi din calmul lor – instituțiile statului și-au făcut treaba? Noi suntem convinși că nu. Mai mult, suntem convinși că individul e pila unora… din Poliție sau Parchet și că a reușit să se impună  – noi știm modalitatea, dar o bănuim – în fața autorităților.

  În plus, oare care o să fie comportamentul fiului acestui individ în fața colegilor săi de la Colegiul „Moise Nicoară”? Bănuim că ceva de genul: ați văzut ce l-a rupt tata pe ăla?, ați văzut cum i-am f… una în cap și nu am pățit nimic? No, de acum încolo, atenție, cu mine nu vă puneți!

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „din ce se vede în filmare, pare o tentativă de omor…” asupra unui elev de liceu.
   Avand in vedere ca zilnic sunt calcati in picioare prunci …Ce face presa aradeana? Contacteaza telefonic Politia!?!?!
   Eu le trimiteam un mail incheiat cu „va multumim anticipat”…ca oricum durerea in p…a e de ambele parti. Sa nu-i deranjati ma cumva!

   Mah daca nevasta unui politician parcheaza ampulea o masina…gata…breaking news…vuie toata presa aradeana cu nume,prenume, tip de masina locatie…coordonate gps tot.
   In cazul asta n-avem nume,nimic.
   Pana la urma ce naiba…a facut? A calcat in picioare un prunc…Sa nu-l faceti de rusine sarmanul om.

   Apropo domnu’ Olteanu de pruncu’ ala sechestrat in casa la Ared ce se mai aude? Ce pedepse s-au dat…ca ati cam lasat in coada de peste articolul ala? Da’ sincer…

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Trebuie cunoscut doua aspecte: 1.arestarea preventiva se poate dispune în anumite condiții,ea nu este o obligație, ci o măsură preventiva,după cum arestarea nu este o pedeapsa. 2. Justiția nu se face in ziare, după cum gandesc unii mai mult sau mai putin ziaristi; potrivit legii,în România justiția se realizează de instanțele judecatoresti.Cit privește faptul ca individul violent ar fi pila cuiva,la fel se poate presupune ca băieții agresați bestial ar fi pila vreunui mahăr din presa,și de aici intram pe un teren alunecos.As zice sa lăsăm justiția sa își spuna cuvintul, mai ales ca încă nu exista comunicate zilele de Vindecare necesare.

   +7 voturi
   +1
   -1
   • @Sabiuta – Adevărat, arestarea preventivă nu este obligatorie, în schimb, credem noi, pentru cei care realizează justiția ar trebui să fie obligație atunci când persoana/persoanele în cauză pot constitui o stare de pericol pentru cei din jur. Mai mult, această stare de pericol nici măcar nu trebuie să fie obiectivă, nu trebuie neapărat dovedită, pentru că se are în vedere atât ce transmit ei (agresorii) și, mai ales, ce simt cei din jurul lor. Nu în ultimul rând, se are sau ar trebui să se aibă în vedere și un anumit dezechilibru emoțional al persoanei (agresor), capabile să dezvolte o asemenea violență, gratuită, față de un copil. Da, arestarea preventivă nu este o obligație, dar trebuie luată atunci când se împune asigurarea liniștii emoționale și siguranța unor oameni nevinovați – în acest caz, chiar copil.
    Da, arestarea preventivă nu este o pedeapsă, dar din conținutul mesajului Dvs. am putea înțelege că este un fel de premiu, pe care procurorul de caz și/sau polițistul nu au vrut să-l dea bătăușului.
    Adevărat spuneți, Justiția nu se face în ziare – nici n-am avut vreodată o asemenea pretenție ridicolă. Dar, ca simpli cetățenbi, putem, oare, observa situațiile în care Justiția nu se mai face? Vă mai amintiți, cumva, ideea că o faptă este considerată ilegală (într-un anumit moment istoric și într-un anumit areal) atunci când afectează colectivitatea din vremea și zona respectivă. Or, când o faptă comisă aduce atingere sau creează în grupul social vizat o stare de puternică emoție, de nemulțumire, de nesiguranță etc., cei chemați să realizeze Justiția nu ar trebui să-și poată permite să ignore și legea, și societatea. Iar dacă le ignoră, credem că suntem îndreptățiți să arătăm public acest fapt, care iese din sfera „înfăptuirii Justiției”. Noi, „mai mult sau mai puțin ziariști”, cum spuneți, suntem convinși că este cazul ca românilor să nu li se mai servească doar exemple de „chelneri și frizeri” care încalcă legile.

    +11 voturi
    +1
    -1
  3. Una dintre cauzele situației în care se află în prezent țara (legat de pandemie) se datorează în mare măsură și instituțiilor statului,
   în care oamenii și-au pierdut de mult încrederea. Nici modul de reacție a autorităților în urma evenimentului prezentat în articol nu ne va întări încrederea în instituțiile statului.

   +13 voturi
   +1
   -1
  4. Întrucât știu ce se întâmpla in sistem , draga redacție va relatez faptul ca o Românie întreaga in astfel de spete dau vina pe polițiști , dar va spun ca 99% din cazuri sunt distruse de justiție . Un procuror îți spune in fata , nu ai ce veni cu actele la mine ca nu merg cu el pt arestare , de multe ori procurorii se simt indignati ca ii deranjam cu astfel de dosare . Voi habar nu aveți cum procurorii ne distrug dosarele sau se pisa pe munca noastr a polițiștilor , habar nu aveți cum judecătorii se pisa pe munca noastră de luni sau ani de zile , pur si simplu ca nu au chef . Habar nu aveți cum noi polițiștii mergem cu infractori la procurori pentru ai propune pt arestare , iar procurorii ne tratează pe noi polițiștii ca infractori , nu pe infractori cum ar fi normal . Dar , ei se scuza de orice printr-o simpla expresie , “ e treaba polițistului “ . Justiția e singura problema din România , dacă justiția ar fi dreapta nu ați mai vedea clasa politica corupta , dar atata cât un procuror are de cel puțin cinci ori salariul unui polițist sau mai mult , iar un judecător de zece ori salariul unui politist , deși polițistul face toată treaba , vouă vi se arunca in ochi ca noi polițiștii nu ne facem treaba , nu fraților , faceți voi presiuni sa vedeți ce jeguri își iau salariul zi de zi in justiție si culmea sa vedeți cum își bat joc de o Românie întreaga . Realitatea nu o vedeți , pt ca nu e scoasă in evidentă , exista procurori si judecători Devotați , dar sunt mulți care sunt prea corupți , mult prea corupți si distrug familii si oameni , dar din toată aceasta schema de vina iese tot timpul polițistul . Ați ras o țara întreaga de ce sa fie secție specială pentru ca procurorii si judecătorii sa fie cercetați , ați ieșit in strada fără sa știți sa militati împotriva acestei secții speciale , dar de fapt ați militat împotriva dreptului vostru , sincer sunteți foarte usor de manipulat .

   +11 voturi
   +1
   -1
  5. Bună ziua . Vă rog să ne spuneți cum se numește gunoiul care a bătut cu atâta bestialitate un copil ( sau mai mulți ?) Să urmărim și noi dacă pățește ceva și să cerem sa să primească o pedeapsa pe măsură faptelor .Zicea cineva ceva de tentativa de omor ? Pt asa o încadrare și pentru agresivitatea cu care s-a comportat ar trebui împiedicat să umble liber pe stradă. SAU AȘTEPTĂM SĂ OMOARE PE CINEVA ?

   +7 voturi
   +1
   -1
  6. Alo presa, ce se mai aude despre cei doi care au batut un tanar in Vlaicu si l-au lasat dezbracat ?
   Daca tatăl odraslei nu ar fi procuror, ați mai fi reluat tema ?
   @Yo, pai normal ca la un salariu mediu de 6500 de euro lunar, un procuror se considera superior si arogant, probabil la fel e si comportamentul odraslei.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.